Dünyada neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 00:00

Haberin Devamı

EBOOK

Yeni çıkan
Amazon.com’un ‘yeni çıkanlar’ listesinde Robert Jordans’ın 1990 yılında çıkardığı ‘The Eye of the World’ adlı kitabıyla başlattığı ‘The Wheel of Time’ fantezi serisinin 14. ve son kitabı ‘A Memory of Light’ var. Serinin son kitabında Westland ordusu Tarmon Gai’don, karanlık ve aydınlık güçler arasındaki savaş için bir araya geliyor. Fiyatı 20 dolar.

Çok satan
The New York Times’da Nicholas Sparks’ın ‘Safe Haven’ adlı romanı haftanın en çok tercih edilen kitapları arasında. Katie isimli gizemli kadın, geçmişinden kurtulmak istedikçe daha fazla karanlığın içine batıyor. Tabii Alex’e âşık olmasıyla işler daha çok yokuşa gidiyor. Amazo.com’da fiyatı 18.17 dolar.

ALBÜM

Bettie Serveert - Oh, Mahyem!
Rock grubu Bettie Serveert, yeni yılın ilk günlerinde albümü çıkanlar arasında. İsmini, Hollandalı tenis oyuncusu Betty Stove’un yazdığı kitaptan alan grubun ‘Oh, Mahyem’ adlı albümü 10 parçadan oluşuyor. Ve ‘Mahyem’ adlı şarkısı daha önceden bilinmesiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Boys Like Girls - Crazy World
Amerikalı rock grubu Boys Like Girls, geçen haftalarda ‘Crazy World’ isimli albümünü çıkardı. Albüm ‘Life of the Party’, ‘Crazy World’, ‘Be Your Everything’, ‘Hey You’ şarkılarıyla tutuluyor. Şarkı sözlerinin çoğuysa kendilerine ait.

Karanlık odalara dönüş

Eskiden teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Fotoğraflar çekilir, hafıza kartı yerine film rulolarında saklanırdı. Haliyle bu kadar çok fotoğrafı arka arkaya çekme şansı yoktu. Şansı iyi kullanarak karelere özen gösterilirdi. Bugün ise pozunu sevmediysen bir tane daha anında çekip çıkartabiliyorsun. Bu da fotoğrafçılıktaki titizliği, özeni öldürüyor. İşte tüm bunları engellemek için şu sıralar Baltimore’da karanlık oda çalışmaları yapılıyor. Biri Ginevra Shay tarafından Current Space’de, diğeri Katherine Overman tarafından Brickhaus Art Space’de. Her ikisi de filmi başa sarıyor ve bu ‘karanlık odaları’ tekrar günümüze getirmek, o bilinci tekrar geliştirmek için Baltimore’da karanlık odalar kuruyor. Amaç, bugünün teknolojisini öldürmek değil, sadece insanların fotoğrafçılıktaki o eşsiz zevki ince ince görmesini sağlamak.

Haberin Devamı

Alhambra Sarayı gizli kapılarını aralıyor

Bugüne kadar farklı kültüre ev sahipliği yapan İspanya’nın Granada şehrindeki Alhambra Sarayı’nın lüks yatak odaları, 16. yüzyılda Roma İmparatoru 5. Charles için yapılmıştı. Amerikan yazar ve diplomat Washington Irving ise bu odalarda yaşama fırsatını yakalayan son kişi oldu. Normalde ziyaretçilere açık olmayan, gizli tutulan bu odalar sadece 2013 Ocak ayı için ziyaretçilere açık olacak ve en fazla 30’ar kişilik gruplar halinde gezilebilecek.

NEREDE NE VAR

? ‘Impressionism and Fashion’ sergisi 20 Ocak’a kadar Paris’te Musee d’Orsay Galerisi’nde devam ediyor. Sergi, 19. yüzyıl portrelerini ele alarak empresyonizmin, yani sanatçının iç dünyasında oluşturduğu izlenimlerin modayla nasıl bütünleştirdiğini gösteriyor. www.musee-orsay.fr

Haberin Devamı

? Avrupa, Asya ve Amerika’nın çoğu yerinde çalışmaları sergilenen İngiliz fotoğrafçı Sussan Derges’in ‘Alder Brook’ adlı sergisi 19 Ocak’a kadar Londra Ingleby Gallery’de. Sanatçı, çalışmalarında dereyi metafor olarak kullanarak hayattaki kalıcı deneyimlere karşı dış dünyanın değişkenliğini anlatıyor. ? ‘Frida&Diego: Passion, Politics, and Painting’, 20 Ocak’a kadar Toronto Art Gallery of Ontario’da devam edecek. Sergide, Frida Kahlo ve Diego Rivero’nun eserleri olduğu gibi, çiftin fotoğrafları da yer alıyor. www.ago.netwww.inglebygallery.com

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!