Dünya medeniyetleri İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya medeniyetleri İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 20:38

Muammer Ketenci Medeniyetler Defilesi; dünya tarihinde iz bırakmış ve her birinin tarihte önemli yerleri olan 10 dünya medeniyetini podyumda buluşturacak.

Haberin Devamı

Koleksiyon; Dünya tarihinde belli zaman aralığında var olmuş veya geçmişten günümüze kadar gelmiş olan; Frigyalılar, Lidyalılar, Hititler, Osmanlılar, Mısırlılar, Bizanslılar, Romalılar, Çinliler, Hintliler ve Yunanlılar olmak üzere toplam 10 dünya medeniyetini içeriyor.

Medeniyetlerin tarihi dokusunun ve görsel tarzlarının büyük bir ihtişamla yansıtılacağı koleksiyonda, tarihi çizgiler ile tasarlanmış toplam 30 kostüm bulunuyor.

Tarihi Legacy Ottoman Otel’de 27 Mayıs’ta gerçekleşecek olan gecenin sunumunu ünlü sunucu Çiğdem Tunç yapacak. Ece Gürsel, Tuğba Özay, Simge Tertemiz, Hatice, Aslı Kökçe, Özlem Savaş, Aylin Arasıl, Pelin Suade podyumda olacak.
Ünlü modacı Muammer Ketenci defilede, medeniyetlerin tarihteki modasını podyuma yansıtmak için yoğun ve detaylı bir çalışma ile yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalıştıklarını dile getirdi. Medeniyetlerin tarihi tarzını yansıtmak için özel kumaşlar, birbirinden farklı aksesuarlar ve ilgi çekici en ince detaylara kadar düşünüp, çalışmalarını tarihten esinlenerek yaptıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!