Dünya klasikleri çizim oldu

Güncelleme Tarihi:

Dünya klasikleri çizim oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Gılgamış’tan İlyada’ya, Don Quijote’den İlahi Komedya’ya, Mesnevî’den Binbir Gece Masalları’na bütün dünya klasikleri ‘Grafik Kanon’ antolojisinde çizgiyle buluştu. ‘En ünlü sahnelerin’ illüstrasyonla anlatıldığı, Kolektif Kitap’ın üç cilt çıkaracağı anlotojiyi, Russ Kick hazırladı.

Haberin Devamı

Ester Kitabı Tevrat İllustratör: J.T. Waldman
Tevrat içerisindeki anlatılardan biri olan Ester Kitabı’nda ‘Kitab-ı Mukaddes’in en güçlü iki kadın karakterinden birinin hikâyesi anlatılır.

Mahabharata Vyasa İllustratör: Matt Wiegle
Eski Hint edebiyatının başlıca iki epik şiirinden biridir. Mahabharata en temelde, baba tarafından kardeş çocukları olan iki düşman grubun öyküsünü anlatmaktadır.

18. Sone William Shakespeare İllustratör: Robert Berry, Josh Levitas
Shakespeare’in en ünlü sonelerinden...

/images/100/0x0/55eb5689f018fbb8f8bad3d3

Don Quijote Meguil Cervantes İllustratör: Will Eisner
İlk modern roman olarak kabul edilen Don Quijote aslında Miguel Cervantes’in, zamanın gözde türü olan şövalye masallarının bir parodisidir. Kafası fazlasıyla karışmış Don Quijote’nin maceralarında gerçek ve hayal artık birbirine karışmıştır...

Haberin Devamı

Yedi Öğüt Mevlâna İllustratör: Öğünç Ersöz
Sevakıb-ı Menakıb (Menkıbelerin Yıldızları) adlı eserinden bir bölüm...

Beowulf
Anglo-Sakson destanı
İllüstratör: Gareth Hinds
Neredeyse 3200 dizeyi bulan şiir, eski İngilizce ile yazılmıştır ve millattan sonra beşinci yüzyılda İskandinavya’da geçer. İlk bölümde, şimdiki Danimarka’da yaşayan bir Alman kabilesi olan Danların Kralı bir musibetle başa çıkamamaktadır. Başka bir Alman kabilesinden, Gotlardan gelme Beowulf kraldan, canavarın hakkından gelmek için izin ister ve böylece edebiyat tarihinin en destansı dövüş sahnesi başlar.

Daniel Kitabı
Tevrat
İllüstratör: Benjamin Frisch
Babil Kralı Nebuketnezar’ın topraklarını fethettiği Yehuda Krallığı’ndan kendisine hizmet etsinler diye zorla beraberinde götürdüğü Daniel ve üç asil İsrailli’nin başından geçenler hakkındadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!