Duman 'Darmaduman' etti!

Güncelleme Tarihi:

Duman Darmaduman etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 13:06

Duman, ‘Darmaduman’ ismiyle müsemma bir konser verip, milleti ‘darmaduman’ edelim diye düşünmüşse, dün gece nokta atışı yaptı!

Haberin Devamı

Dört yıl aradan sonra çıkardıkları, içinde karavanaya gidecek tek bir şarkı bile olmayan muhteşem bir albümün lansmanı vardı dün gece Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda. Konser başlangıç saatini sektirmeden sahneye çıkan, sanatçı candır. Saat tam 21.00’de sahnedeydiler. Hiç aralıksız 00.45’e kadar sahnede kaldılar. Soluk almadılar, ara vermediler, atladılar zıpladılar, mikrofon ayaklarını yerlere fırlattılar, sololar attılar, kendilerinden geçtiler, kendimizden geçirdiler. Hatta bir ara seyirciye mi söylüyorlardı, kendilerinden öylesine geçmişken sadece kendilerine mi müzik yapıyorlardı karıştı. Bir ara "Siz ihtiyacınızı görün biz biraz takılacağız" deyip, arkalarını dönüp nefis bir jam bile yaptılar.

Haberin Devamı

DUMAN'DAN MUHTEŞEM KONSER

KONSERDEN KARELER


Yeni yetme değiliz, şu ahir ömrümüzde yerli yabancı epey konsere gitmişliğimiz var evelallah. Ama dünkü Duman konseri bambaşkaydı. Olağanüstüydü. "Tanrı müzisyenleri iyi ki yarattı" diye bir kez daha dua ettirdi.

Duman Darmaduman etti


Konser, yeni albüm lansmanı içindi ama eski albümlerinden de epey şarkı vardı. Gezi eylemlerinden hemen sonra yaptıkları ‘Eyvellah’ şarkısında ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganları elbette sekmedi. Ama onlar slogan atılırken buna bir güzelleme yapmayıp, sadece şarkılarını söylemeye devam ettiler. Konser boyunca defalarca aynı şey oldu. Zira, özellikle son albümlerinde Gezi’ye gönderme yaptıklarını düşünebileceğiniz ‘Köpekler’, ‘Kolay Değildir’, ‘Gözleri Kanlı’ ‘Eyvallah’ gibi şarkılarla söyleyecekleri her şeyi zaten söylemişler.


Albüm çıkalı henüz 15 gün olmasına rağmen, 13 şarkının tamamı seyircinin ezberindeydi. Eski şarkılar zaten hatmedildiğinden, bir nevi ‘beraber ve solo şarkılar’ durumuydu yani. Şarkılar arası geçişlerde ‘Beni yak kendini yak’ derken Kaan Tangöze’nin "Burası Amerika değil burası Pensilvanya şalalala" diye başka bir şarkıya nefis geçişi, Neşet Ertaş’ı ölüm yıldönümünde onu yâd etmeyi unutmayıp, 'Neredesin sen’i söylemesi alkış kıyamet desteklendi.

Haberin Devamı


Konseri ne zaman bitirmeye kalkışsalar, seyirci söylemelerini istedikleri şarkı isimlerini haykırarak onları durdurdu. Kaan Tangöze, en sonunda "Ama bizde çok şarkı var ne yapacağız. Madem öyle TOMA’lar gelene kadar hadi devam o zaman" diyerek hiç aralıksız 3.5 saat süren nefis bir Duman konserini daha ruhumuza kazıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!