Düğünde iki oyuncu var, artık diğeri de öne çıksın

Güncelleme Tarihi:

Düğünde iki oyuncu var, artık diğeri de öne çıksın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 00:00

9 yıldır erkek modasındaki boşluğu doldurmak için tasarım yapıyor. Kırışan gömlek sorununa karşı alttan çıtçıtlı body tasarladı, takım elbiseleri renklendirdi, kağıt kumaşlardan ceket yaptı, erkeklere kürk giydirdi. Şimdi de bir damat koleksiyonu piyasaya çıkardı. İsmi: İdam. Fotoğraf çekimlerinde mankeni halatla tavana asan Hatice Gökçe, evliliği erkeklerin son yolculuğu olarak görüyor.

’Erkeklerin damat olma hislerine tercüman olarak onlara yakın durmaya mı çalışıyorsunuz? Bu bir damatları tavlama kampanyası mı?’ Hatice Gökçe ile sohbetimiz bu soruyla başlıyor. Önce bir kahkaha patlatıyor, sonra asıl yapmak istediğini anlatıyor: "Tavlamak değil, ama hislerine tercüman olmaya çalıştığım doğru. Onlara yakın durarak giyim konusunda yönlendirmek istiyorum. Geçmişten bugüne erkek giyimi gelenek, özgüvensizlik ve artan sosyal baskıyla şekillenmiş. Günümüzde ve gelecekte nasıl olacağı ise yine biz tasarımcıların zihinsel denemelerinde saklı. Ben daha cesaretli olmalarını istiyorum."

Erkeklerin hele günümüz erkeklerinin evliliğe ne kadar zor karar verdiği malum. Hatice Gökçe etrafındaki erkeklerin çoğunda bir korku olduğunu söylüyor. "Evlendiklerinde özgürlüklerini askıya alacaklarını ve büyük bir sorumluluk üstleneceklerini düşünüyor olmalılar" diyor. Bu sebeple damatlık koleksiyonunun fotoğraf çekiminde mankeni askıya almış. Erkeklerle empati kurmaya çalışmış. Evlilikle ilgili şahsi düşüncesine gelince. O da evliliğin emniyetli bir yolculuk olduğuna inanıyor. Tıpkı fotoğraflardaki gibi.
/images/100/0x0/55eb5f18f018fbb8f8bccd49


Tasarladığı damatlık koleksiyonu 15 parçadan oluşuyor. Koleksiyonda 3 farklı kesim var. Her zamanki gibi kuplarla oynamış. Klasik görüntüden uzak, ama yine aynı silueti koruyan yakasız ceket modelleri tasarlamış. Dar kesim pantolonla fit bir görüntü yakalanıyor.

GELİN GİBİ ÇARPICI OLMAK İSTEYENLER BANA GELSİN

Hatice Gökçe, düğünde sadece gelinlerin öne çıkmasına karşı. "Bu oyunun iki oyuncusu var ve artık diğer oyuncu da ön plana çıkmalı. Erkekler de parlamalı" diyor. Bu yüzden metal efektli kumaşlar çoğunlukta. Renk her zaman olduğu gibi fazlasıyla var. Ama kırmızı damatlık tabii ki yok. Tasarımcının favori rengi beyaz. Çok doğru bir renk olduğuna inanıyor.

Showroom’unda kişiye özel tasarım da yapan Gökçe, klasik damatlık tasarlamadığının üzerine özellikle basıyor: "Klasik damatlıkları öyle güzel yapanlar var ki. Ben biraz sıradışı damatlar için çalışıyorum. Düğün gecesi en az gelin kadar çarpıcı görünmek isteyenler bana gelsin".

Gökçe’nin damatlık koleksiyonu başka özel günlerde de giyilebiliyor. Mesela mezuniyet. Tasarımcı fit bir görüntü yakalamak isteyen ve bir fikri olan herkese alternatif yaratabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!