Dostlarının gözünden Kızılok

Güncelleme Tarihi:

Dostlarının gözünden Kızılok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2001 16:24

Fikret Kızılok ile çalışan meslektaşları ve dostları sanatçıyı şöyle anlattı.

Haberin Devamı

Bülent Ortaçgil
Ölüm karşısında ne söylenir bilemiyorum. Çok üzgünüm. Bir zamanlar birlikte çalıştığımız iyi bir dostumdu. Hem iş ortağım, hem iyi arkadaşımdı. Son yıllarda kendisiyle fazla görüşme imkanımız olmadı ama onu her zaman, çok zeki ve iyi bir söz yazarı olarak herkes gibi ben de hatırlayacağım.

Erkin Koray
Böyle bir durumda ne söylenir bilemiyorum. Bu tür acılarda insanlar ne düşünür bilemiyorum. Uzun zamandır çok iyi iki arkadaştık. Ölümü beni çok üzdü. Kendisiyle çok özel şeyler paylaştık. İnanamıyorum. Hep aklımdan birlikte Cem Karaca ve diğer arkadaşlarımızla konser yapmak geçerdi.

Cem Karaca
Hastanede yattığı sıralarda ziyaret yasak olduğu için kendisini telefonla aradım, uyuyordu. Daha sonra o beni aradı, ´Ulan daha ölmedin mi´ diye takıldım. O da bana öldükten sonra kıymetinin anlaşılacağını söyledi. Kiloların vermesini tavsiye ettim. O da yok abi kalp pilinin azaldığını kilo ile alakası olmadığını belirtti. Çok üzgünüm, çok.

Haberin Devamı

Sezen Cumhur Önal
Müzik çınarından bir yaprak daha düştü. Çok üzgünüm. Müziğin mısralarında Aşık Veysel okulunun nefesi vardı. Çok değerli bir saz şairiydi. Anadolu popunun yaratıcılarındandı. Hastalığının son günlerinde konuştuk. Son yaptığı ve Sertab´a verdiği beste için onu kutladım. Yeri zor dolar. Müzik aleminin başı sağolsun.

Sertab Erener
Onu tanımadan önce çok sert biri olduğunu duymuştum. Bodrum´a çalışmaya ilk gittiğimde ürküyordum. Tanıdığımda ise ne kadar sıcak ve çocuk kalpli olduğunu anladım. Böylesine yetenekli ve iyi bir insanı tanımış olmaktan son derece mutluyum. Bence Türkiye´nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biriydi. Onu hiç unutmayacağım. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Neslihan Akdaş- Demirhan Hararlı (Hürriyet Magazin Servisi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!