Dolu dolu Tiyatro

Güncelleme Tarihi:

Dolu dolu Tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 15:59

Türkiye'nin uzun soluklu kültür-sanat dergisi "Tiyatro... Tiyatro..." yenilenen yüzü ile okuyucusuyla buluşuyor.

Haberin Devamı

Yayın kurulunu Levent Üzümcü, Ayşe Lebriz Berkem, Sündüz Haşar, Kerem Kurdoğlu ve Mustafa Demirkanlı; danışma kurulunu ise Selçuk Yöntem, Şenay Gürler, Vecdi Sayar, Üstün Akmen, Enver Aysever ve Nihal Kuyumcu gibi önemli isimlerin oluşturduğu “Tiyatro… Tiyatro…” dergisi, yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde de oldukça uzun soluklu bir dergi olmasıyla dikkat çekiyor.

Yeni yaşında Boyut Yayın Grubu aracılığıyla yaygın dağıtıma geçen “Tiyatro… Tiyatro…” dergisi; bundan böyle, Türkiye genelinde büyük kitapevlerinin tümünde ve gazete bayilerinde okurlarıyla buluşacak. Dergi ayrıca, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphanelerde de yer alacak.

20. yılını kutlayan dergi, baskı kalitesini ve sayfa sayısını arttırarak okuyucularına 64 yerine 80 sayfalık bir dergi olarak ulaşacak. Dergiye ilave edilen 16 sayfanın

/images/100/0x0/55ea4855f018fbb8f875d8a1
bir kısmı kültür-sanat sayfası olarak düzenlenirken, bu sayfalarda kültür-sanat ajandasının yanı sıra sanatın diğer kollarından haberlere ve aktivitelere de yer verilecek. Aynı zamanda sanatseverler artık, derginin Mart ayında yenilenenwww.tiyatrodergisi.com.tr adresli internet sitesinden, tiyatro dışındaki sanat dallarını da takip edebilecekler. Derginin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştireceği  “Ustalara Saygı” projesinde ise, Türk tiyatrosunun ustalarıyla gerçekleştirilecek biyografik söyleşiler, dergi ile birlikte DVD olarak okurlara ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Dergi bundan böyle; www.pecya.com’un TÜBİTAK desteğiyle geliştirdiği arşivde tüm sayılarıyla yer alacak. “Tiyatro… Tiyatro…” dergisinin 20 yıllık arşivi bu sayede, tüm abonelerinin yanı sıra, abonelik dışındaki okur ve kurumlara da Pecya kanalıyla açık olacak.

“Tiyatro… Tiyatro…” dergisinin hayata geçirdiği bir başka yenilik ise 2003 yılından beri düzenlediği “Tiyatro Ödülleri”nin bir marka olması yönünde attığı adım oldu. Türkiye’nin “Şeffaf Tiyatro Ödülleri” olarak tanımlanan “Tiyatro Ödülleri”, bu yıldan itibaren Ekim ayının ilk Pazartesi günü, İBBŞT Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!