Doktorları 7 yılda ikna etti

Güncelleme Tarihi:

Doktorları 7 yılda ikna etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Göz cerrahisinin önemli ismi Yunanlı Profesör Ioannis Pallikaris, 2 yılda bulduğu ve her yıl ortalama 5 milyon kişiyi sağlığına kavuşturan Lasik yöntemini kullanmaları için doktorları 7 yılda ikna edebilmiş.

Dünya Göz Hastanesi’nde konferans veren Yunanlı göz cerrahı, Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Başkanı, Girit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, 1988’de lazerle göz ameliyatı üzerinde çalışmalara başlamış.

2 yıl süren araştırmalar sonrasında Lasik yöntemini bulan Pallikaris, Lasik’in diğer yöntemlere göre çok daha üstün olduğu konusunda Avrupalı göz cerrahlarını 4 yıl, Amerikalı cerrahları ise 7 yılda ikna edebilmiş. "Yani yöntemi keşfetmek değil, doktorları ikna edebilmek çok daha zor oldu" diyen Pallikaris’in yöntemi her yıl dünyada ortalama 5 milyon göz hastasının tedavisinde uygulanıyor. Göz doktorları arasında efsane kabul edilen ve "Lasik’in babası" olarak anılan Yunanlı profesör, "Koydukları lakaplar, kahraman kabul edilmek benim için önemli değil. Ben hastalarımı tedavi etmek istiyordum, bunu başarmış olmak benim için yeterli" diyor.

Gelecekte bozulan merceğin yerine yenisinin takılması gibi ameliyatların olacağını söyleyen Prof. Pallikaris, yaşa bağlı yakın görme bozukluklarının ise kalıcı tedavisinin olmadığını ve bu sorun karşısında kendisinin de gözlük kullandığını söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!