Doğarken 17 dakika kalbi durdu, şimdi gülücük dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Doğarken 17 dakika kalbi durdu, şimdi gülücük dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Doğarken 17 dakika boyunca kalp atışı alınmayan ve yaşamasına neredeyse imkansız gözüyle bakılan minik bebek, üç hafta sonra annesinin kucağında, sapasağlam bir şekilde objektiflere gülücük dağıttı.

İNGİLTERE’nin Leeds şehrinde, yılbaşında gerçekleşen olayın kahramanı minik Gracie Loveridge, doğum esnasında annesinin plasentasında oluşan bir sorun yüzünden 45 dakika oksijen sıkıntısı çekti. Acil bir sezaryen ameliyatıyla dünyaya gelen bebeğin doğum sonrası 17 dakika boyunca kalbi hiç atmadı. İlk çocuğunu doğuran 32 yaşındaki muhasebeci anne Natasha ve 34 yaşındaki baba Matthew, talihsiz kızlarının kurtarılması için dua ederken minik bebek yoğun bakıma alınarak yaşam makinesine bağlandı.

Doğum sırasında birçok problem yaşayan Gracie’nin böbrek ve ciğerlerinin de çalışmadığı anlaşıldı. Yaşam makinesine bağlandıktan sonra bebeğin mucizevi şekilde nefes almaya ve iyileşmeye başladığı görüldü.

Yılbaşında kalp atışı olmadan doğan Gracie’nin mucizevi iyileşmesi, ailede de büyük sevinç yarattı. İngiliz Daily Mail Gazetesi’ne konuşan baba Matthew Loveridge, "Böyle bir olay, insanlığa da inancınızı artırıyor. Hastane çalışanları bize büyük umut verdiler. Çocuğumuzun yaşaması imkansız görünürken şimdi normal bir bebekten farkı yok" dedi. Doğumun beş gün gecikmesi ve annenin şiddetli bir kanama geçirmesinden ötürü bebeğin zorluk yaşadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!