Doğal yaşam festivali

Güncelleme Tarihi:

Doğal yaşam festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul, 26-29 Ekim tarihlerinde 'Naturel 2000 Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festivalde her yaş ve kesimden İstanbullular, doğal sağlık ve yaşama ilişkin ürün ve hizmetleri yakından tanıma fırsatı bulurken, doğal yaşam tarzının tüm yönlerini bilimsel, akılcı ve anlaşılır bir dille yerli ve yabancı uzmanlardan öğrenebilecekler. Doğal yaşam konusunda faaliyet gösteren kurumları ilk kez biraraya getiren festival kapsamında Türkiye'ye gelecek uzmanlar arasında psikoterapist Dr. Jacqueline A. Carleton, Reiki hocası Horst H. Günther ve bitki uzmanı Stephen Terass gibi isimler yer alıyor.

Doğu toplumlarında binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan ve geçen yüzyılda gelişmiş batı toplumlarında da kabul görmeye başlayan, insan sağlığını beden, ruh ve zihin arasındaki dengeye dayandıran doğal tedavi yöntemlerine ve sağlıklı yaşama son yıllarda ülkemizde son yıllarda da yoğun ilgi var.

Festival kapsamında ayrıca aroma ve renk terapileri, bioenerji, reiki, ayurveda, homeopati, müzik ile terapi, yoga, akupunktur, meditasyon, şifalı bitkiler, şifalı taşlar, hipnoterapi gibi konularda yerli ve yabancı uzmanlar tarafından bilgi verilecek, panel, seminer ve çalışma grupları düzenlenecek. Naturel 2000 Festivali nedeniyle, aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Hindistan, Yunanistan, Kanada, Kırım ve İsrail'in de bulunduğu 11 ülkeden 15 yabancı uzman Türkiye'ye gelerek dört gün süreyle konferans ve seminer verecekler.

Saat 11:00 - 20:00 saatleri arasında dört gün sürecek festivalde, Ashtanga Yoga Gösterisi, Ud, Ney ve Ritm Sazlarla Dans Terapisi, T'ai Chi Chuan Gösterisi gibi çeşitli etkinliklere de yer veriliyor. Tüm gösteri, panel, seminer ve uygulamalı anlatım grupları İstanbullular tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festivalde "Kadının Doğal Dünyası" adlı özel bir bölüm de yer alacak. Doğalı tercih eden, sağlığı, güzelliği, eğitim ve kültürü önemseyen, yaratıcı, dinamik ve çağdaş kadınlara doğayla iç içe yaşamak için modadan dekorasyona, eğitimden hobilere, güzellik ve estetikten spora, mücevherden kozmetiğe kadar her alanda öneriler ve ürünler sunulacak.

FESTİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Browne, festivalin amacının doğal sağlık yöntemleri, doğal gıdalar, ekolojik yaşam tarzı ve kişisel-ruhsal gelişimin bir bütün olarak günlük yaşama uygulanmasının tanıtılması olduğunu söyledi. Festival Danışma Kurulu Başkanı Dr. Ender Saraç, Naturel 2000 Festivali'nin doğal yaşamı öğrenmek için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "İnsan, ruh, zihin ve beden yapısıyla bir bütündür. Sadece ruhsal sağlık değil, bedensel ve zihinsel sağlık da önemlidir. Beden, zihin ve ruh sağlığını dengede tutmak da ancak doğal yöntemlerle sağlanabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!