Doğal ilaç patlaması

Güncelleme Tarihi:

Doğal ilaç patlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Doktorların ve hastaların, doğal ilaçlarla tedaviye dayanan alternatif tıbbi çözümlere duyduğu güven her geçen gün artıyor. Doğal ilaç pazarının getirdiği büyük kâr da, büyük ilaç firmalarının bu pazara el atmalarına yol açıyor. Bu pazardaki canlılık, dünyanın önde gelen ilaç firmaları Bayer ve Merck gibi şirketleri bile doğal ilaç üretmeye, en azından pazarlamaya zorluyor.

Alman biyolog ve kimya mühendisi Kuno Lichtwer, doğal ilaç üretiminden oldukça kârlı çıkan ve birçok firmaya öncülük eden bir isim. En sevdiği film olan ‘‘Kwai Köprüsü’’nden esinlenerek adını ‘Kwai’ koyduğu haplar, 1981 yılından beri üretiliyor ve 'dünyanın bir numaralı sarmısak hapı' unvanını yıllardır koruyor.

Geçen yıl 127 milyon dolarlık satış yapan Lichtwer Şirketi, bugün dünyanın birçok ülkesinde yılda 2.4 milyar tablet satıyor. 30 kişilik uzman kadrosuyla başka doğal ilaçlar da üreten Lichtwer, her fırsatta bu ilaçların sentetik ilaçlara oranla yan etkisiz, daha sağlıklı olduğunu savunuyor. Hastalıkları önce doğal ilaçlarla tedavi yoluna gitmeyi savunanlara bugün birçok doktor ve sağlık kurumu da katılıyor. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü de doğal ilaçlara duyduğu güveni bu yıl ilk kez 4.3 milyon dolarlık bir fonu bu konuda araştırma yapmaya ayırarak gösteriyor. Almanya'da birçok sigorta şirketi de, bitkisel gücün varlığını kabul ettiklerini, alternatif tıp reçetelerinin masraflarını karşılayarak belirtiyorlar.

Doğal ürünlerin getirdiği şifa konusunda araştırma yapmanın bu işin temeli olduğunu söyleyen Lichtwer, araştırma için her yıl 13 milyon dolar ayırıyor. Büyük şirketlerde ise bu rakam çok daha büyük oluyor. Doğal ilaç üreticileri, insanların doğal ilaçları denedikçe işe yaradığını gördüklerini ve güvenlerinin arttığını söylüyorlar. İnsanları denemeye teşvik etmenin yolunun da, sağlık kurumlarının alternatif tıbbı onaylamasından ve bitkilerden gelecek şifa için daha iyi tanıtım yapılmasından geçtiğini belirtiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!