Doğa savunucuları Bodrum’da

Güncelleme Tarihi:

Doğa savunucuları Bodrum’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:00

Dünyada 100’den fazla ülkede altı milyondan fazla destekçisi olan doğa koruma derneği WWF’nin bu yılki kongresi 23-27 Mayıs tarihleri arasında Kempinski Bodrum’da yapılacak. WWF 30 yıldır, insanların doğayla uyum içinde yaşayacağı bir gelecek kurmak ve biyolojik çeşitliliği artırmak için çalışıyor.

Bilimsel veriler kullanarak çeşitli projeler oluşturan WWW’nin kongresine bu yıl 56 ülkeden farklı dallarda uzmanlaşmış kişiler katılacak. Küresel iklim değişikliğini ve sonuçlarını tartışacak.

FOTOĞRAFLARIN GELİRİ WWF TÜRKİYE’YE

Teması Küresel İklim Değişikliği olan kongre kapsamında ayrıca vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent’in sergisi 15-30 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek. 20 yıldır fotoğrafçılık yapan Derbent, şimdiye kadar İskandinavya’dan Madagaska’a, Sri Lanka’dan Kanada’ya kadar 60’tan fazla ülke gezdi. Vahşi Yaşam isimli sergide de bu ülkelerde çektiği nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin fotoğrafları var. Bu 22 fotoğrafın satışından elde edilecek gelir, WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarında kullanılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!