Doğa gelinleri

Güncelleme Tarihi:

Doğa gelinleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

3-5 Şubat’ta gerçekleşecek olan Evlilik Hazırlıkları Fuarı öncesinde fotoğrafçı Koray Kasap, Antalya Çıralı’da ‘Doğa Gelinleri’ konseptli bir çalışma gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı çalışmayı fuar öncesinde Hasankeyf’te ‘Sevgi ve Tolerans’ konseptiyle yapan Kasap’ın Antalya fotoğraflarından yola çıkarak bu yıl onuncusu düzenlenen ve 200’den fazla firmanın katılacağı fuarı mercek altına altık.

Haberin Devamı

10 sene önce küçük bir fuar olarak başlayan Evlilik Dünyası Fuarı, ilk günden bu yana kapsamı ve ziyaretçi sayısıyla sürekli gelişerek yaklaşık beş kat büyüdü. Fuarın çıtasının yükselmesi, çiftlerin aradıklarını bir arada bulabilmeleri, fiyat karşılaştırması yapabilmeleri, trendleri takip edebilmeleri, dolayısıyla hayatlarının kolaylaşması Evlilik Dünyası’nın her yıl heyecanla beklenmesine neden oluyor.
Fuar; gelinlikten davetiyeye, ayakkabıdan pastaya, düğün mekanından organizasyona, nikah şekerinden damatlığa kadar farklı iş kollarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Astrolojiden müzik dinletisine, hediye çekilişlerinden sahne şovlarına kadar pek çok etkinlikle de renkleniyor. Bu yıl 50 bin çiftin katılması bekleniyor.

DOĞURGANLIĞIN SEMBOLÜ

Haberin Devamı

Koray Kasap’ın Doğa Gelinleri temasıyla, Antalya-Çıralı’da dört günde yaptığı çekimlerde Brezilyalı ünlü fotomodel Ana Carolina kullanıldı. Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, bu yılki konsepti nasıl belirlediklerini şöyle anlatıyor: “Yaşam kaynağımız doğa, doğurganlığın en güçlü sembollerinden biri. Gelecek nesilleri dünyaya getiren kadınlar da doğa ananın gelinleri gibiler. Bu nedenle kadın ve doğa temasını örtüştürdük. Ayrıca yaşadığımız yüzyılda doğayı ve kaynaklarını hoyratça kullandığımız da günümüzün en yadsınamaz gerçeği. Oysa hepimiz bir bütünün parçasıyız; insan da doğanın bir parçası. Bugünün gelinleri yarının anneleri olacak. Yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Buna dikkat çekmek için bu yılki konseptimizi ‘Doğa Gelinleri’ olarak belirledik.”

BİR DÜĞÜNÜN MALİYETİ EN AZ 10 BİN LİRA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) verilerine göre geçen yıl evlenen 582 bin 715 çiftin yüzde 20’si İstanbul’da yaşıyor. Düğün maliyetlerinin en az 10 bin lira olarak hesaplandığı söyleyen Cılga, İstanbul’daki düğün alışverişi hacminin büyüklüğüne dikkat çekiyor.

İKİ AYRI DEFİLE

Chione markasının tasarımcısı Banu Güven’in hazırladığı gelinlikler fuarın ilk günü katılımcılarla buluşacak. Fuara özel olarak hazırlanan 2012 yılı tasarımı gelinlikler bir defileyle tanıtılacak. Gelin adayları bu yılın gelinlik modellerindeki tüm trendleri bu defileyle takip etme şansı bulacak. Bir sonraki günse ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve hiçbir yerde görülmemiş özel gelinlik koleksiyonunu tanıtacak. Online davetiye www.evlilik.com.tr’den temin edilebilir.

Haberin Devamı

Evlilik kurumuna inancım tam
PATİKA FUARCILIK GEN. MÜD. DİDEM CILGA

On yıldır bu işleri yaparken evlilik terapisti gibi oldum. Terapistten farkım ilişkinin sonuna doğru değil, başında devrede olmam. Evlilik kurumu hala geçerliliğini koruyan, yıpranmamış bir kurum. Benim inancım tam. Fuarı düzenlediğimiz her yıl yeni çiftlerle tanışıyor ve aşklarının çiçek açmalarına tanıklık ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!