Dizilerde tutunma çabası

Güncelleme Tarihi:

Dizilerde tutunma çabası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Emir’in kadınlarıyla, Yalan Dünya’nın da karikatür karakterleriyle başı dertte. Karadayı’nınsa desteğe ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Muazzez mi Emir’i kurtaracak?

‘Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu’ üç hafta ara verdikten sonra Eve Düşen Yıldırım’ın Muazzez’i Gizem Karaca transferiyle kan kaybını durdurmayı umuyor. Emir, kasları ve ‘intikama soyunma’ klişesi kafa kazıma sahnesiyle Türk dizilerinde spin-off dönemini başlattı. Hazal Kaya’nın tutmayan Son Yaz’a transferi Emir’i öldürmez, güçlendirir umuduyla dizi cuma günleri Yalan Dünya’nın karşısındaki yerini korudu. Ama Beril Kayar (Zülal) ve boncuk gözlü Zeynep Çamcı (Can) eski kızların yerini dolduramadı.
Feriha’nın yerine seksi (ama farkında değil), genç (ama neler gördü geçirdi), bahtsız (ama neşeli) biri gerekiyordu. Daha önce Yer Gök Aşk ve Lale Devri arasında gördüğümüz ‘karakter geçişi’ numarası Medyapım’a çok cin gelmiş olmalı. Aynı kanalda erken final yapan Eve Düşen Yıldırım’ın lolitası, Türk televizyonlarının en yanlışlıkla erotik karakteri Muazzez (Gizem Karaca) Emir’in boşluğa savrulan yoluna çıktı. Bir de yanına televizyondaki Orhan Kemal uyarlamaları çılgınlığından payına başarısızı düşen (Evlerden Biri) Ceyda Ateş’in dönüş haberi eklendi. Yeni jenerasyonun Kıvanç Tatlıtuğ’u olamayacağı belli olan Çağatay Ulusoy’u yeni nesil model Beril Kayar kurtaramadı. Gizem Karaca’nın işi de bacaklarına bakmaktan kendini alamayan ‘Namık abi’ olmadan zor.

Haberin Devamı

İşler Güçler’in yanında bu dünya yalan

Gülse Birsel dünyasında durum hep aynı. Tutan karakterler kendi başlarına kısa ömürlü bir diziyi götürecek kadar sivriliyor. ‘Sevgılım’ Çağatay, Anacım Nurhayat, serin Emir, (son bölümlerde) Sokak Kızı İrma Tülay, ruh hastalığı artık plastikleşen Orçun gibi keskin karakterlerin yanında hiçbir özelliği derinleşmeyen, komik değil moderatör Deniz... Avrupa Yakası’nda olduğu gibi dizi ilk sezonunu tamamlamadan bu karakterler birer birer reklamlara dağıldı (Özellikle Gupse Özay oynadığı reklamla karakterini iyice çiğnedi). Espriler vasatlığın konforunda gevşeyerek sıkıntı veren gülme efektinde eridi. İşler Güçler gibi başarılı bir içerden bakışın yanında Cihangir aleminden sektöre bakmakta Yalan Dünya’nın karikatürize kurgusu daha çok göze batmaya başladı. Tabii ne olursa olsun Gülse Birsel’in sokağı cuma akşamları her koşulda Emir’in Yolu’na yeğdir.

Haberin Devamı

Karadayı’nın oyuncularına yazık

Karadayı’nın daha başlamadan hiçbir sürprize yer bırakmayacağı belliydi. Veda gibi sıradanlık kokuyordu, öyle de başladı. Çetin Tekindor yine ağır ama iyi yürekli, Kenan İmirzalıoğlu yine ama yine ve maalesef bıyıklı külhanbeyi. Onun kadar iyi bir oyuncunun bu kalıba sıkışıp kalması acıklı. Rıza Kocaoğlu gibi sıradışı, etkileyici bir aktörün varlığının plastik 70’ler setinde erimesi üzücü. Sanki bütün dizi bir Instagram filtresiyle çekilmiş, sanki bütün dönem dizileri filtrelenirse zaman geriye gidecekmiş algısı boşuna. Üstelik senaryoda da türlü inandırıcılık sıkıntıları var. Birkaç bölüm sonra olayların entrikayla coşması belki bu iyi oyuncuların şanını kurtarır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!