Diyet beyne zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

Diyet beyne zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2004 15:42

Uzmanlar, yaz aylarıyla birlikte artan diyet merakına karşı uyarıyor. Uzmanlar, düşük karbonhidratlı diyetlerin beyne zarar verebilecek sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtiyor. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Köksal, düşük kalorili diyetlerin ani zayıflamalara, bunun ise karaciğerde glikojen depolarının bitmesine ve ani kan şekeri düşüklüğüne neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kan şekerinin ani düşmesi halinde beyinde zedelenme olabileceğini kaydeden Köksal, "Kişide ilk olarak glikojen depoları tükeniyor. Beyin tam beslenemiyor.

Bu da beyni zedeliyor" dedi. Hatalı uygulanan diyetlerin tedaviden çok sağlığı bozucu olduğunu ifade eden Gülden Köksal, bunların kişide beslenme bozukluğuna neden olabileceğini kaydetti.

ÇOCUKLARDA BÜYÜME BOZUKLUĞU

Düşük karbonhidratlı diyetlerin çocuklarda uygulanması halinde hormonal denge bozukluğunun ortaya çıkabileceğini söyleyen Köksal, "Özellikle erkek çocuklarda büyüme ve gelişmede bozukluklar olur. Saçlarda dökülmeler görülür. Bağışıklık mekanizmasının düşmesi ile çocuk çok sık hastalanır" diye konuştu.

BESİNSİZ KALMAYIN

Diyet uygulanırken besinsiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Köksal, "Kişiye sağlığını kazandırmak için diyet yaptırıyoruz. Bu diyetlerde vücut için gerekli her türlü besin maddesi var. Et, süt, meyve ve sebzeler dengeli olarak veriliyor. Sadece aşırı şekerli besinler, kavurma ve kızartmalar sınırlanıyor. Kişiye 2-3 litre su veriliyor. Egzersiz yaptırılıyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!