Diyanet'in hastanesinde tüp bebek için 70 aile sırada

Güncelleme Tarihi:

Diyanetin hastanesinde tüp bebek için 70 aile sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Türkiye'de 'Tüp Bebek' yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin sayısı hızla artarken, Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) bağlı Fatih'teki 29 Mayıs Özel İstanbul Hastanesi Tüp Bebek Merkezi de Kurban Bayramı'ndan sonra kendilerine başvuran 70 ailenin çocuk özlemine son vermeye hazırlanıyor.

132 yatak kapasiteli hastanenin Tüp Bebek Merkezi'ne taleplerin arttığını belirten Tüp Bebek Merkezi'nin başında bulunan Doç. Dr. Birgül Gürbüz, "Tüp Bebek Merkezi'mize bugüne kadar 70 başvuru yapıldı. Kurban Bayramı'ndan hemen sonra bu başvuru sahiplerinin tedavilerine başlayacağız" dedi.

Merkezi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Doç. Dr. Birgül Gürbüz'ten çalışmaları hakkında bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da, "Tüp bebek uygulaması, dini ve ahlaki kurallara uygun bir tedavidir. Evlilik bağı içerisindeki eşlerin çocuk sahibi olabilmeleri için tıbbi bir destektir. Onun dışındaki usulleri biz, dinimize, toplumumuzun töresine, adetine uygun bulmadığımız için desteklemiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!