Dışişlerinin en güzel diplomatı Dubai’de

Güncelleme Tarihi:

Dışişlerinin en güzel diplomatı Dubai’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 00:00

Elif Çomoğlu Ülgen, Türkiye’nin Dubai’ye atadığı ilk kadın Başkonsolos. Ancak tek ünvanı bu değil; en küçüğü 11 aylık olmak üzere üç çocuk annesi Ülgen, ‘Dışişleri’nin en güzel diplomatı’ olarak anılıyor

Haberin Devamı

Elif Çomoğlu Ülgen, 1971’de Almanya’da doğdu. Babası Çalışma Ataşesi’ydi. İlkokulu orada okuduktan sonra Türkiye’ye döndü. TED Ankara Koleji ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu ve hiç vakit kaybetmeden, 1993’de Dışişleri Bakanlığı’na girdi.
İlk görev yeri Pakistan’dı. “Çok güzeldi” dediği iki yıldan sonra Cenevre’de Birleşmiş Milletler’in Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev aldı. Ardından Türkiye’deki NATO karargâhlarından birinde siyasi danışmanlık yaptı; Brüksel’de AB neznindeki Daimi Temsilciliği’nde çalıştı. NATO Daimi Temsilciliği’nde Afganistan ve Libya’daki askeri harekatlardan sorumlu memur oldu; Libya’daki NATO harekatını planlayanlardan biriydi. Geçen ocak ayında da Dubai’ye başkonsolos olarak atandı. Ülgen, uzun yıllar Batı’da görev yaptıktan sonra Dubai’yi çok sevmiş: “Bütün askeri ve siyasi dosyalardan sonra ticaretin ve kültürün yoğun olduğu Dubai’ye gelmeyi zaten çok istiyordum. İklim ve kültür olarak burası daha önce görev yaptığım yerlerden çok farklı” diyor.

Haberin Devamı

EN ÇOK İLGİ BANA

Ülgen, Dubai’de hayatın çok zevkli geçtiğini anlatıyor: “Çok doğru bir dönemde Dubai’deyim. Burada beş-altı bin kişilik çok seçkin bir Türk toplumu var. Abu Dabi’deki büyükelçiliğimizle birlikte Türkiye’yi çok iyi temsil ediyoruz. Dubai, kendini ticari merkez olarak kabul ettirdiği için Türkiye’deki ekonominin nasıl yönetildiği çok ilgi çekiyor. Buradaki gücümüzü de gözlerimle görüyorum. Diğer meslektaşlarımla bir aradayken tüm ilgi bana yoğunlaşıyor; Arap Baharı’ndaki rolümüz, Suriye meselesi, bölge ülkelerle ilişkilerimiz soruluyor.”

TEK VAKTİ ÜÇ ÇOCUKLA PAYLAŞIYORUZ

Elif Çomoğlu Ülgen evli ve üç çocuk sahibi; Ömer (10), Selim (5) ve 11 aylık Pamir. Eşi İstanbul’da kalıyor; gelip gidiyor. Ülgen, işle ilgili olmayan tüm zamanı ailesine ayırıyor: “Eşimin, annemlerin ve dadımız Serap Hanım’ın desteğiyle her yere yetişebiliyorum. İnsanların düşündüğü kadar zor değil. Çocuklarım hayatımı renklendiriyor. Üç çocuğu biraz da o yüzden istedim; aynı zaman dilimini tek çocuk nasılsa dolduruyor. O vakti üç çocukla birden paylaşmak istedik. Eşim de burdayken oğlanların keyif aldığı şeyler yapıyoruz; topla ya da bilgisayar oyunlarıyla oynuyoruz...”

Haberin Devamı

“Siyasi konulardan sonra en çok merak edilen Türk dizileri. Görev gereği artık dizileri yakından takip ediyorum. Resmi kademelerden bile bana, dizilerde bir adım sonra ne olacağını soruyorlar”

“40 yaşının üzerinde, üç çocuk annesi bir kadına böyle iltifat edildiği için, ‘Dışişleri’nin en güzel diplomatı’ olduğumu düşünenlere müteşekkirim. Meslekte güzel olmanın bir avantaj veya dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Dış görünüm önemli ama arkasını dolduramadığınız takdirde bu avantaj kısa süreli olur”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!