Dişi Serdar olmaktan mutluyum

Güncelleme Tarihi:

Dişi Serdar olmaktan mutluyum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

10 yıldır Serdar Ortaç’ın vokalistliğini yapıyor, aynı zamanda konser kıyafetlerini tasarlıyor. Ayrılmaz ikili haline geldiler. İlk solo albümü Körpe’yi piyasaya süren Çilesiz, bu durumdan şikâyetçi değil: “Sürekli ona bakmaktan, sesim bile ona benzedi”

Haberin Devamı

Yıllardır vokal yapıyorsunuz, ama albüm neredeyse 10 yıl sonra geldi. Neden bu bekleyiş?
- Sahnede olan herkes bunu isteyebilir yalnız benim böyle bir hayalim hiç olmadı. Albüm projesi de kendiliğinden gelişti. Önce ‘Özelsin’ isimli şarkı elime geçti. Bir sene içinde bunu diğer parçalar takip etti. Güzel şarkılar yakaladıkça hırsım arttı. Sonunda bütün hepsini Serdar Ortaç’a dinlettim ve o da bana çıkış şarkımı hediye etti.

Bir vokalin çıkardığı solo albümün diğerlerinden farkı nedir?
- 10 yıldır Serdar’la sahne deneyimi çok tecrübe kazandırdı. Canlı performansı, sahnede nasıl durmam gerektiğini, kime nasıl bakacağımı öğrendim. Enerjisi yüksek, her mevsimde dinlenebilecek pop şarkılar yaptık… Tabii herkese değecek baladlar da var.

Sahne kostümlerinizi de kendiniz tasarlıyorsunuz, değil mi? Mini etek tutkunuz var...
- Evet. Yakışıyorsa sahnede mayo da giyerim. Kıyafet üzerimde güzel göründüğü sürece cesurum. Her insanın fiziken kendini iyi hissettiği bir yönü vardır. Bana da bacaklarım kendimi iyi ve güçlü hissettiriyor. Bu yüzden mini etek giyiyorum ve devam edebildiğim kadar edeceğim. Önemli olan giydiğinizin yakışması.

Haberin Devamı

Tasarım işine nasıl başladınız?
- Aradığım şeyleri bulamadıkça kıyafetlerim üzerinde oynamaya, onları değiştirmeye başladım. Sonra kendi tasarımlarımı çizdim.

Serdar Ortaç’ın kıyafetlerine nasıl dahil oldunuz?
- Giydiklerimi çok beğeniyordu. Önce varolan kıyafetlerini değiştirmeye başladım. Ardından onun için ceketler ve takımlar tasarladım. Geçtiğimiz günlerde de
Nişantaşı’nda kendi adımı taşıyan butiğimi açtım. Demet Akalın, Burcu Güneş, Çağla Şikel gibi isimlere kıyafetler veriyorum. Ama mesleğim modacılık değil şarkıcılık. Kendimi de  bir moda tasarımcısı olarak görmüyorum.

Albümden sonra Serdar Ortaç’a vokal devam edecek mi?
- Tabii ‘albümüm varsa vokal yapamam’ gibi egolarım yok. Ben bu yola Serdar’la devam etmek istediğim için vokal de devam edecek.

10 yılda sahne dışında hiç yakınlaşma yaşamadınız mı?
- Yok canım. Biz bir aileyiz ve o abim gibidir.

Sizin için “Dişi Serdar” benzetmesi yapılıyor. Katılıyor musunuz?
- Üzüm üzüme baka baka kararır. Ben de Serdar’a baka baka ona benzedim. Ses tonlarımız bile benzemeye başladı. Bundan da mutluluk duyuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!