Diş telinden rahatsız olana şeffaf çözüm

Güncelleme Tarihi:

Diş telinden rahatsız olana şeffaf çözüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2005 01:21

Dünyaca ünlü ABD’li Ortodontist Dr. Ross Miller, ‘Türkiye’de gelişme çağında ortodonti sorunu olduğu halde diş teli takmamış yüzbinlerce insan var. Bu insanlar, büyüdükten sonra dişteli takmaktan utanıyorlar. Bu nedenle şeffaf diş kalıpları en iyi çözüm’ diye konuştu.

Ortodontik tedavilerdeki gelişmeler hakkında konferans vermek üzere Türkiye’ye gelen ABD’li Ortodontist Dr. Ross Miller, yedi yıldır sadece ABD’de kullanılan şeffaf kalıp sisteminin, ABD dışında ilk kez Türkiye’de kullanılacağını söyledi. Bu konuda çeşitli görüşmelerde bulunduğunu belirten Miller, ‘Bazı hastalar diş tellerini estetik açıdan sevmediği için kullanmıyor. Bu şeffaf kalıplar, estetik açıdan sorun yaratmıyor’ dedi.

Orthoclear Klinik Danışmanı Amerikalı Ortodontist Dr. Ross Miller, plastikten yapılan şeffaf diş kalıplarının diş tellerine alternatif olarak geliştirildiğini, dışarıdan görülemediği için şeffaf diş kalıplarının estetik olduğunu, bu alternatif tedaviye özellikle yetişkinlerin rağbet gösterdiğini anlattı.

Yapılan incelemenin ardından, hastaların dişlerinin durumuna göre yaklaşık 20 kalıp çıkarıldığını kaydeden Miller, bir kalıbın 1-2 haftada değiştirildiğini, kalıpların, hastalarca istedikleri zaman takılabildiğini söyledi.

ABD’DEKİ PAZAR PAYI 200 MİLYON DOLAR

ABD’deki Orthoclear firmasının Türkiye’den sonra Avrupa’daki diğer ülkelere yayılacağını belirten Miller, ‘Türkiye’de gelişme çağında ortodonti sorunu olduğu halde diş teli takmamış yüzbinlerce insan var. Bu insanlar, büyüdükten sonra dişteli takmaktan utanıyorlar. Bu nedenle şeffaf diş kalıpları onlar için en iyi çözüm oluyor’ diye konuştu. Miller, şeffaf diş kalıplarıyla yapılan tedavinin, diş telleriyle yapılan tedaviden biraz daha pahalı olduğunu, bu yöntemin amacının diş tellerini ortadan kaldırmak değil, farklı çözümler üreterek tedavi yöntemlerindeki çeşitliliği fazlalaştırmayı amaçladığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!