Diş tedavisinde mucize yöntem

Güncelleme Tarihi:

Diş tedavisinde mucize yöntem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 08:36

Güzel bir gülüşün sırrı, güzel ve düzgün sıralanmış dişlere sahip olmaktan geçer. Bunun için de en etkili yöntem, lamina yöntemiyle ağzınızda yeni bir form yaratmak.

Haberin Devamı

DİŞ TEDAVİSİNDE YENİ UYGULAMA

Birçok kişi dişlerindeki çarpıklık, renk değişikliği, diş kaybı vb nedenlerle içinden geldiği gibi gülümseyemez. Günümüzde diş hekimleri ve ortodontistler, çeşitli diş problemlerini çeşitli tedaviler uygulayarak çözebiliyor.

Uzmanlar, güzel ve düzgün dişler yanında, gülümsediğinizde, güzel gülüş olarak tanımlanan ve "U" harfine benzeyen bir gülüşe sahip olmak isteyenlere lamina yöntemini tavsiye ediyor.

Lamine yöntemi, birçok diş bozukluğuna uygulanabilen kozmetik bir çözüm. Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış porselen yaprakların dişlerin ön yüzüne yapıştırılması esasına dayanıyor. Uygulamaya dair sorularımızı Dentalform'dan Diş Hekimi Şölen Arslan'a sorduk:

Haberin Devamı
Lamina yönteminde uygulama nasıl gerçekleşiyor?

Çiğdem İŞLER yazıyor
hurriyet.com.tr

Porselenden imal edilen ve yaprak dediğimiz tabakalar, çok ince, ortalama 0,7 mm kalınlığında oluyor ve bu yapraklar ışık geçirgenliğine sahip. Öncelikle kişinin ağız ve diş yapısına göre, hastanın kendi dişlerinden ölçü alınarak tasarlanıyor. Laboratuar ortamında döküldükten sonra tek tek dişler üzerine yapıştırılıyor.

Porselen tabakaların dişlere tamamen uyumu gerekiyor mu?

Bu çok önemli onun için de oldukça hassas bir teknik. İyi bir klinik ve laboratuar çalışması gerektiriyor. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerindeki teknik bilgisinin, estetik görüşünün yeteneğinin gelişmiş olması da başarı oranını artıran faktörler.

Tedavi ne kadar sürüyor?

Tedavinin laboratuar aşaması 7/10 gündür. İyi bir ağız bakımıyla yıllarca kendi dişiniz gibi kullanılabiliyor.

Kimlere uygulanabilir?

Aslında birçok problem bu yöntemle çok kısa sürede çözüme kavuşmuş oluyor. Ön dişlerinde kırık olanlar, dişleri arasında renk farklılıkları olanlar, çarpık dişleri olanlanlar, diş araları açık olanlar... Hemen herkese yapılabilir.

Güzel bir gülüşe sahip olmayı herkes ister. Uygulanan bu yöntem ile güzel gülüşe sahip olmak arasında bir ilişki var mı?

Güzel gülüş dediğimiz geniş bir U şeklinde olan gülüştür. Bu yöntemle dişler hiçbir şekilde zarar görmüyor. Çünkü çok ince dökülüyor bu porselen tırnaklar ve üzerinde aşındırma yapmadan dişe yapıştırılıyor. U formunu oluşturmak için üst ön sıradaki dişlerin boyuyla oynanabiliyor. Ön dişlerin üzerine yapışan yapraklar dudakları da çok hafif kaldırıyor. Bu da ağıza hoş bir form katıyor. Ayrıca uygulamaya geçmeden önce plot bir tasarımla tedaviden ağzınızın ve dişlerinizin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Avantajlarından söz eder misiniz?

Dişi en iyi koruyabilen ve kısa süren bir tedavi yöntemidir. Porselen tabakalar çok doğal görünür ve dişlerle bütünleşir. Çok iyi cilalanmış porselen yüzeyi nedeniyle diştaşı oluşumu çok nadir görülür. Kahve, çay gibi içecekler yüzünden renk değiştirmez. Mineye sıkıca yapıştırıldığından kırılmaya karşı dirençlidir. Herşeyden önemlisi dişlerin doğal yapısı bozulmaz ve istenilen estetik özelliklere göre bir form yaratmaya izin verir.

Diş hiçbir şekilde zarar görmüyor mu tabakaları yapıştırırken?

Sadece genel bir diş temizliği yapılır ve hiçbir dişin kesilmesine, küçültülmesine gerek kalmadan yöntem uygulanır.

Dezavantajı var mı?

Haberin Devamı

Dezavantajı neredeyse hiç yok. Yöntem, dişlerinizin sağlığını ve görünüşünü en az 10 yıl korumanızı da sağlıyor.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

- Kırık veya çarpık dişleri olanlar
- Dişler arasında seviye ve renk farklılıkları olanlar
- Diş aralarında açık bulunanlar
- Hatalı fırçalama nedeniyle ön yüzeyleri aşınmış dişlere sahip olanlar
- Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler
- Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlar(uzun, kısa, küçük dişleri olanlar)
- Güldüğünde dişeti normalden fazla görünen kişiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!