Depremin yıldönümünde Küçük Kıyamet motor dedi

Güncelleme Tarihi:

Depremin yıldönümünde Küçük Kıyamet motor dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

Deprem korkusundan yola çıkarak, insanların kendi içlerindeki korkularıyla yüzleşmeleri gibi ilginç bir konuyu işleyen "Küçük Kıyamet" adlı filmin çekimlerine, 17 Ağustos 1999’daki Marmara Depremi’nin 7. yıldönümünde başlandı.

Yakın gelecekte yaşanması beklenen İstanbul depreminin, insanlar üzerinde yarattığı panik dolu bekleyişin ve büyüyen korkuların yol açabileceği felaketlerin boyutu, psikolojik-gerilim-korku türünde işlenen "Küçük Kıyamet" adlı sinema filmiyle beyazperdeye yansıyor...

Senaryosunu Doğu Yücel’in yazdığı, yönetmenliğini Yağmur-Durul Taylan Biraderler’in üstlendiği "Küçük Kıyamet"in çekimleri Fethiye’de başladı. Eylül ayında çekimleri İstanbul’da devam edecek olan film, küçük bir ailenin korkularını ele alıyor. Film adını, 1509’da yaşanan İstanbul depreminden alıyor. Büyük yıkımlara ve can kayıplarına sebep olan bu deprem halk arasında ’Kıyamet-i Suğra’ yani ’Küçük Kıyamet’ olarak adlandırılmıştı.

FİLMİN KONUSU

Başak Köklükaya, Cansel Elçin, İlker Aksum ve Binnur Kaya’nın rol aldıkları filmin konusu şöyle: İstanbul’da art arda yaşanan sarsıntılar, annesini depremde kaybeden Bilge üzerinde psikolojik rahatsızlıklar yaratmakta ve genç kadının ciddi travmalar yaşamasına neden olmaktadır. İki küçük çocuğu, eşi ve yeğenleriyle şehri terk eden aile, gittikleri başka bir güney kasabasında bu kez başlarına gelen esrarengiz olaylar nedeniyle yine korkularıyla yüzleşirler.

Kostümleri köylülerden topladı

"Küçük Kıyamet"in önemli karakterlerinden İlker Aksum’un makyajı çekimlerden iki saat önce başlıyor. Dişleri makyajla sarartılan başarılı oyuncu, elinde tentürdiyotla saatlerce ayna karşısında hazırlanıyor. Fethiye’nin köylülerinden birini canlandıran İlker Aksum, setin kostüm sorumlusuna kendisi için kostüm hazırlatılmasına izin vermedi. Oyuncu, Fethiye’nin köylerini tek tek dolaşarak film için giyeceği kostümlerini köylülerin dolabından temin etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!