Deniz Gamze Ergüven'in ‘Mustang’i Oscar’a aday

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gamze Ergüvenin ‘Mustang’i Oscar’a aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 22:25

Türk Yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in filmi, Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En Film’ kategorisinde, Fransa adına yarışacak.

Haberin Devamı

Sinema dünyasının merakla beklediği 88. Akademi Ödülleri adayları Beverly Hills'teki Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda açıklandı. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in Türkiye'de Türkçe çektiği 'Mustang', Fransa adına 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar’a aday oldu.

Deniz Gamze Ergüvenin ‘Mustang’i Oscar’a aday

Fransa-Almanya-Türkiye ortak yapımı bir film olan 'Mustang'ın konusu şöyle: “Bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan beş yetim kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip, özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar aramaya başlar.” Filmin başrollerini Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu ve İlayda Akdoğa oynuyor.

Haberin Devamı

Deniz Gamze Ergüvenin ‘Mustang’i Oscar’a aday

Mustang dahil 'Yabancı Dilde En İyi Film' kategorisinde 5 sinema filmi yarışacak. Bu kategoride yarışacak diğer filmler şunlar; Embrace of the Serpant, Son of Saul, Theeb, A War.

88'inci Akademi Ödülleri Chris Rock sunumuyla 28 Şubat günü Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak. 

BAKMADAN GEÇME!