Demir lady oldu

Güncelleme Tarihi:

Demir lady oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 09:47

Kariyerinde bugüne kadar 15 kez Oscar’a aday gösterilerek, iki kez de ödülü kucaklayan Meryl Streep, yeni film projesinde eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’a dönüştürüldü.

Haberin Devamı

Londra’da çekilen yeni filmi ‘Demir Lady’nin setinde çekilen ilk karede Streep, kabarık saçları, muhafazakar giyim tarzı, inci kolyesi ve şaşkın ifadesiyle 1979-1983 yılları arasında başbakanlığını yapmış Thatcher’a bir hayli benziyor. Yönetmen Phyllida Llloyd, Streep’i seçmesinin nedenini şöyle açıklıyor: “Meryl, sinema tarihinin gördüğü en etkileyici oyunculardan biri. Yüz hatları olarak da Thatcher’la benzerlikler taşıyor.” Yönetmen, yaş faktörünü de göz önünde bulundurduğunu söylüyor; Thatcher İngiltere’nin ilk kadın başbakanı seçildiğinde 54 yaşındaydı. 62 yaşındaki Amerikalı oyuncu, genç görünümü ve makyaj yardımıyla aradaki farkı kapatabiliyor.

Filmde Demir Leydi’nin siyasi kariyerinde yükselişinin yanı sıra, Falkland Adaları Savaşı’ndaki on yedi günü de işleniyor. Streep “Film olağanüstü bir kadın hakkında samimi bir portre... Böylesine güçlü bir sembolü canlandırmak büyük onur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!