Dekolte bana yakışıyor

Güncelleme Tarihi:

Dekolte bana yakışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 00:00

“Aşkın Her Hali” adlı yeni albümünü çıkaran Tuğba Özerk, Hafta Sonu’na konuştu. Özerk, bir süre yalnız kalmak ve sadece dostlarıyla vakit geçirmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

TUĞBA ÖZERK FOTOĞRAFLARI

Dekolte bana yakışıyor

“Aşkın Her Hali” adlı yeni albümüyle yaza iddialı giren Tuğba Özerk, aşk hayatında yaşadığı çalkantılı dönem ve evliliğinin sona ermesinden sonra sakinliğe alıştığını söylüyor. Hafta Sonu dergisine konuşan Özerk, bir süre yalnız kalmak, sadece dostlarıyla vakit geçirmek istediğini belirtti. Yeni albümündeki seksi imajıyla ilgili ise, “Abartılacak bir şey yok. Yaşıma göre hareket ediyorum, gayet de estetik duruyor” dedi.

Yeni bir albüm çıkardınız. Albümdeki on parçadan dokuzunun besteleri size ait. Şarkıları dinlerken, sözlerde sizin geçmişinizde yaşadıklarınıza dair izler bulabilir miyiz?
- Tabiî ki her bestecide ya da söz yazarında olduğu gibi benim de şarkılarımda hayatımdan bölümler var. Ama bazı şarkı sözlerim hayal ürünü şeyler ya da arzu ettiğim şeyler olabilir, beklediğim, hayata dair, aşka dair şeyler olabilir, özlemini duyduğum şeyler olabilir. Ama sonuçta kendi hayatımdan kesitler vardır mutlaka.

Yeniliklerle dolu bir dönem geçiriyorsunuz. Bu dönemde eskiye göre hayatınızda neler değişti?
- Her şey değişti. Yepyeni bir albümle beraber ben de kendimi yenilemiş oldum. Tabii ki özellikle söz ve bestelerin neredeyse tamamen bana ait olması önemli bir adım benim için. 

Beste yapmak duygularla ilgili bir şey. Yalnız olmak bu çalışmalarınızı yaparken sizi nasıl etkiledi?
- Şu an yalnızım, onu söyleyebilirim ama tabii ki hayatınızda daha önce yaşadığınız şeyler olabilir ve onlardan etkilenilmiştir. İllaki bir şey yaşanmış olması gerekmiyor, hayallerinizi ya da hayata dair umutlarınızı yazabiliyorsunuz. Ama bana dolaylı yoldan sormak istediğiniz medeni halimse, şu anda yalnızım (gülüyor).

Albümün çıkış parçası kıpır kıpır bir şarkı olan ‘Bitter Çikolata’. İlk klip de bu şarkıya çekilecek. Sizce bu şarkı yaza damgasını vurur mu? Aklınızda neler var?
Birkaç çalışmamın çok beğenileceğine inanıyorum. Şimdiden aldığım tepkiler çok güzel. “Kesinlikle vuracaktır” diyemiyorum, onu benim söylemem yanlış olur ama iyi bir yer bulacağına inanıyorum demek daha doğru olacaktır.

ARTIK ‘LO LO TUĞBA’ LAKABINI İSTEMİYORUM

Size ikinci albümünüzde takılan bir  ‘Lo Lo’ lakabı vardı. Bu sizin için avantaj mı oldu, dezavantaj mı?
- Bu artık duymak istediğim bir lakap değil. Belki ilk başlarda ‘noname’ olarak başladığım yıllarda faydasını gördüm. Ancak artık Tuğba Özerk olarak anılmak istiyorum ve pek çok insan da artık beni böyle çağırıyor ve tanıyor. Yani o lakabı artık çok gerilerde bıraktım diyebilirim.

Albümünüzün kapak fotoğrafı son derece seksi görünüyor, fikir kime ait?
- Aslında bu fikir ortak bir çalışmanın ürünü. “Nasıl yapalım, ne yapalım?” derken fotoğrafçım Mehmet Turgut, stylingcim ve makyajcım Dilek Sarı ve benim ortak düşüncemiz ile ortaya çıktı. Kostümlerimi Özlem Kaya tasarladı. 

Albümde seksiliği daha ön plana çıkarmış gibisiniz...
- Ben aşırı bir seksilik olduğuna inanmıyorum. Üzerimde bustiyer var, karşıdan bakınca sanki çok bir şey yokmuş havası veriyor, aslında öyle değil. Albümü alanlar da bunu görecektir. Daha önce de mayokini giymiştim ‘Lo Lo’daki klipte, insanlar sevmişti. Hiç de o kadar seksi ve tuhaf gelmemişti. Yine çok yadırgayacaklarını zannetmiyorum. Yaşıma göre giyiniyorum, yaşıma göre hareket ediyorum. Çok aşırı bir şey olduğunu zaten asla düşünmüyorum. Son derece de estetik durduğuna inanıyorum.

Artık yalnız yaşıyorsunuz. Bu sizde nasıl hisler uyandırdı? Hâlâ yalnızlığa alışma sürecinde misiniz?
- Ben hep yalnızdım zaten. 11 sene yalnızdım. İstanbul’a geleli 10-11 sene oldu, yalnızlığa alışkın olduğum için bir sorun yaşamıyorum. Ama çok dostlarım var. Uyanır uyanmaz telefonlarım çalmaya başlar. Arayacak arkadaşlarım da vardır.

Haberin Devamı

BİR SÜRE YALNIZ KALMALIYIM

Haberin Devamı

Bu yaz aşk hayatınızda yalnız mı olacaksınız?
- Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız (gülüyor)... Şaka bir tarafa, bir müddet böyle olmasını istiyorum. Tabii hayat bu, ne olacağı belli olmaz. 

Yaşadığınız olaylardan dolayı erkeklere olan güveninizde sarsılmalar söz konusu oldu mu?
- Hayır, tabii ki öyle bir durum yok, böyle bir şey söylemek doğru olmaz. Ama ben yalnız kalmak istiyorum bir müddet, öyle bir fikrim var. Kendimce iyi olacağına inanıyorum. Biraz eğlenmek istiyorum, hayata bakmak istiyorum. Kız arkadaşlarımla gezmek istiyorum. Onlarla tatil yapmak istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!