Dede Korkut Öyküleri film oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dede Korkut Öyküleri film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 00:00

12., 13. ve 14. asırlarda Anadolu’nun doğusuna gelip yerleşen ve bu bölgeyi vatanları olarak benimseyen Oğuz Türkleri arasında yayılmış Dede Korkut Öyküleri şimdi film olarak izleyicilerle buluşacak.

Orta Asya’dan Anadolu’ya Oğuz Türkleri ve Türk boyları arasında yaşananmış olayları destansı bir dille konu alan Dede Korkut Öyküleri’nin çekimlerine Ürgüp ev sahipliği yapacak.

12 ayrı öykünün yer alacağı film, önce TRT’de gösterilecek. Film, aynı zamanda Türkçe ve lehçelerini konuşan Orta Asya ülkeleri, Kıbrıs, Kuzey Irak ve Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Balkan ve Avrupa ülkelerinde de gösterime girecek.

Filmde, Burak Sergen ve eşi Işıl Sergen’in yanı sıra Azerbaycan’ın ünlü oyuncusu Fuad Poladov da rol alacak. Burak Sergen, Deli Dumrul’u eşi Işıl Sergen ise Ay Kız’ı canlandıracak. Azerbaycanlı oyuncu Fuad Poladov ise Dede Korkut’u oynayacak. Poladaov, filmde ayrıca öyküleri anlatacak.

12 ayrı hikayenin yer alacağı Dede Korkut Öyküleri’nin çekimleri Ürgüp’te gerçekleştirilecek. Ürgüp’e o dönemi yansıtan özel bir plato kurulurken, Kazakistan’dan özel olarak Otağ çadırları getirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!