Deco - rum

Güncelleme Tarihi:

Deco - rum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Halıda yeni boyut

YüzyIllarca el tezgahlarında dokunup, bitkilerden elde edilen ve solmayan doğal boyalarla renklendirilen parça halılara, gelişen teknoloji ile birlikte estetik ve rahatlık kavramlarının da öne çıkmasıyla çeşitli alternatifler eklendi.

Yer kaplamaları malzemesi olarak hala en dekoratif seçenek olma özelliğini koruyor halı... Üretildikleri liflerin cinsine göre değişik gruplara ayrılıyor. Sentetik, bitkisel veya hayvansal liflerden üretiliyor.

Bitkisel olan halılarda coco, sisal, jüt gibi materyaller kullanılıyor. Bu tip halıların kullanılacağı mekan doğru seçilmeli ve bu tip halıların kullanım özellikleri önceden iyi öğrenilmeli. Hayvansal liflerden üretilen yün ve ipek halılar ise şüphesiz en kıymetli halılar. Renk ve motif açısından zenginlikleri tartışılmaz.

Sentetiklere gelince, Antalya Beymen'in de çeşitlerini sunduğu Belçika'dan ithal edilen sentetik materyaller ile dokunan bu halılar toz ve su bazlı leke tutmuyor. Anti alerjik. Yünün aksine ezilmeye direnci zayıf, ateşe dayanıklı değil.

Halınızı seçerken kulanacağınız mekanın özelliklerine göre karar vermek en sağlıklısı...

Adres: Antalya Beymen, Konyaaltı Cad, No:72, Antalya

& Tel: 0.242.244 04 33

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!