Dayak yiyorsan onu da değiştir

Güncelleme Tarihi:

Dayak yiyorsan onu da değiştir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Van’da "Tek Celse" adlı filmin çekimlerini sürdüren Levent Kırca, geçtiğimiz günlerde sevgilisi Murat Aslan’dan dayak yediğini ileri süren Deniz Akkaya’yı isim vermeden eleştirdi. Kırca, "Haftada iki adam değiştiriyorsun. Dayak yiyorsan onu da değiştir" dedi.

LEVENT Kırca, Yeni Şafak Gazetesi’ne verdiği röportajda, eski sevgilisi Murat Aslan’dan dayak yediğini ileri sürerek gündeme gelen Deniz Akkaya’yı ima eden açıklamalar yaptı. Kırca, verdiği röportajda şunları söyledi: "Dayak yiyen kadınların sırf asparagas nedeniyle, kendilerini gündeme taşıma nedeniyle, ’ben dayak yedim. Bir şekilde gündeme gelelim de ne şekilde gelirsek gelelim’ mantığıyla hareket etmelerini doğru bulmuyorum. Bugün kırsal kesimde kadının geçimini erkek temin ediyor. Onun evini o ısıtıyor, yiyeceğini o veriyor. Her yönden erkeğine bağımlı. Erkeğinden koptuğu zaman sokakta kalacak, ısınamayacak ’Dövüyor ama hiç olmazsa bir lokma ekmek yiyorum’ gibi feodalizmin getirdiği derebeylik. Oradaki pozisyon farklı. Ama bugün büyük şehirde erkeğin de çalıştığı, kadının da çalıştığı aydın bir toplumda kadının, ’ben dayak yiyorum’ diye ortaya çıkmasını mantıklı olarak görmüyorum. ’Allahaısmarladık’ der, çarpar kapıyı basar gidersin kardeşim. Dayak yiyen insanların herhangi birini kastederek söylemiyorum. Şimdi isim olarak hatırlamıyorum ama sen zaten bir senede sekiz tane adamla beraber oluyorsun, bir senede 20 tane adamla, haftada iki adam değiştiriyorsun. Dayak yiyorsan onu da değiştir. Haftada üçe çıkar. Dayaktan da kurtul. Üstelik bu dayak meselesi değil, bunu gündeme getirmek suretiyle belki plağımı bir tane daha sattırabilir miyim, belki biraz gündeme gelerek üç kuruş daha fazla para alabilir miyim şeklinde bir kamuoyu oluşturuyorlar ki, bunu da doğru bulmuyorum..."

AKP OKULUNDA DERS VERECEK

Artık Halk Partili olmadığını ve Başbakan Erdoğan’ı dürüst bulduğunu söyleyen Levent Kırca, AKP’nin siyaset okulunda, "Sanatçı gözüyle siyaset" dersi verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!