Dalaras ilk kez İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Dalaras ilk kez İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Yunanistan’ın en önemli müzik adamlarından George Dalaras, İstanbul’daki ilk konserini önceki akşam Açıkhava Sahnesi’nde verdi. Zülfü Livaneli’nin de sahneye çıktığı gecede barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde düzenlenen konsere İstanbullu müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. İlk Avrupa turnesinin 25’inci yıldönümü nedeniyle çıktığı “Encore Tour” adlı turne kapsamında İstanbul’a gelen George Dalaras, 11 kişilik orkestrasıyla sahne aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde Dalaras, Zülfü Livaneli’nin “Leylim Ley” ve “Yiğidim Aslanım” adlı şarkılarını Yunanca seslendirdi. Gecenin sonunda Livaneli de sahneye çıktı ve iki usta sanatçı “Kardeşin Duymaz” şarkısında düet yaptı. Şarkının ardından Dalaras’a sarılan Livaneli’nin “Yaşasın barış ve kardeşlik. Yaşasın onurlu Türk halkı ve yaşasın onurlu Yunan halkı” sözleri büyük alkış aldı. Konseri izleyenler arasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ajda Pekkan, Halil Ergün, Deniz Uğur-Reha Muhtar ve Kerem Tunçeri de vardı.

Haberin Devamı

İnşallah düet yaparız    

George Dalaras’ı ilk kez izlediğini söyleyen Ajda Pekkan, “Dalaras birtakım politik nedenlerle Türkiye’ye gelmek istemiyordu. Bir şekilde bunu kırdı ve geldi. Burada hep beraber bir yürek olduk. O kadar güzeldi ki, gözlerimiz doldu ve ayakta alkışladık. İnşallah bana da bir gün onunla düet yapmak nasip olur” dedi.

-        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!