Dakota çok mütevazi

Güncelleme Tarihi:

Dakota çok mütevazi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 14:38

CNN Türk’te moda programı hazırlayan Eda Taşpınar, bu kez de Kelebek için muhabirliğe soyundu, Mango’nun yeni yüzü Dakota Johnson ile buluşup özel bir röportaj yaptı. 80’lerin efsanevi dizisi “Miami Vice”ın başrol oyuncusu Don Johnson ve Hollywood’un başarılı aktrislerinden Melanie Griffith’in kızı olan Dakota, Taşpınar’ın sorularını içtenlikle yanıtladı. Taşpınar, genç kızın mütevazı tavırlarından etkilendiğini söyledi: “Dakota çok sıcak ve mütevazı biri. Anne-babası dünyaca ünlü, ama bu onun için önemsiz.”

Haberin Devamı

Mango’nun yeni sezonda yüzü olan Dakota Johnson’ın ismi size tanıdık gelmeyebilir. O, 80’lerin efsanevi dizisi ‘Miami Vice’ın başrol oyuncusu Don Johnson ve Hollywood’un başarılı aktrislerinden Melanie Griffith’in kızı. Markanın 2010 kış sezonunun tanıtıldığı defile için İstanbul’a geldi. CNNTürk’te ‘Trendikon’ adlı moda programı hazırlayan Eda Taşpınar, Dakota ile Kelebek için özel bir röportaj yaptı.

Oyuncu bir anne-babanın çocuğu olarak neden oyunculuk değil de modellik üzerine kariyer yapmayı yeğlediniz?   
- Aslında tam olarak öyle değil... Oyunculuk, yapmaktan çok hoşlandığım bir iş ama bir şekilde modellik yapmaya da başladım.

Neden?

- Sanırım oyunculuk eğitimi aldığım sırada, zaten teorik olarak öğrendiğim konuyla ilgili bir şey yapmak istemedim. O nedenle okula devam ederken farklı bir alana geçmek istedim. Bu alan da modellik oldu. Tabii oyunculuktan koptuğum, onu unuttuğum anlamına gelmiyor bu... Önümüzdeki yıl vizyona girecek “Beastly” adlı bir filmde oynadım mesela...

Yani aslında bu paket gibi bir şey, her şeyi aynı anda yürütüyorsunuz.

- Evet, biraz öyle oluyor.

Haberin Devamı

ASIL MESLEĞİM OYUNCULUK

Gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz?

- Oyuncu olmak... şu anda Mango ile çalışıyorum ve bundan son derece keyif alıyorum. Ama benim asıl mesleğim oyunculuk...

İlk modellik yaptığınızda kaç yaşındaydınız?

- 16 yaşındayken Hogan için kamera karşısına geçmiştim. Sonrasında birkaç küçük çalışmam daha oldu ama tam anlamıyla profesyonel bir çalışma diyebileceğim ilk işim Mango... Bu kampanya için yüzlerce kağıt imzaladım, bir sürü görüşmeden geçtim.

Sonrasında modayla ilgili de bir proje gündeme gelebilir mi? Kendi markanızı oluşturmak gibi mesela...

- Gelecek hakkında çok belirli planlarım yok. Eminim bu fikirler ileride oluşacaktır. Ama moda yönünde olacağını pek zannetmiyorum.

AİLEMLE FAZLA GÖRÜŞEMİYORUM

Dünyaca tanınmış iki oyuncunun, Don Johnson ve Melanie Griffith’in kızısınız. Böylesi ünlü bir anne-babanın kızı olmanın getirdiği artılar ve eksiler neler?

- Artı veya eksi sıralaması yapamam. Çünkü ben de sıradan insanlar gibi yaşayan, herhangi bir anne-babaya sahip biriyim.

Sizi tanımıyorum ama cevaplarınızdan yola çıkarak, bunun sizin için çok da önemli olmadığı sonucuna vardım. Doğru mu?

- Hayır, yani her ne kadar ünlü olsalar da onlar benim ailem... Tabii ki böylesi bir anne-babaya sahip olmak benim için gurur verici ama ilişkimiz herkesinki kadar normal.

Mesela beraber neler yapyorsunuz?

- Ailece fazla bir araya gelemiyoruz. Çünkü hepimiz farklı şeylerle uğraşıyoruz. Arada sırada yemeğe çıkıyoruz birlikte.

Haberin Devamı

SIRA DIŞI GİYİNEN İNSANLARI SEVERİM

Moda stilinizi anlatır mısınız?

- Çok gündelik bir tarzım var. O gün için seçtiğim kıyafetlerin hepsi o anki modumla alakalıdır. Genelde jean pantolon ve tişört giyerim. Eğer kendimi heyecanlı hissedersem daha dikkat çekici şeyler seçmeye özen gösteririm.

Stilinizi en çok beğendiniz kişi kim?

- Favori bir isim aklımda yok. Ama hissettiği gibi giyinen, sıra dışı, korkusuz insanları seviyorum.

Moda sizin için nedir?

- Moda benim için sanattır, kendini ifade etmenin bir yoludur.

Modellik ve oyunculuk dışında ilgilendiğiniz başka tutkularınız var mı?

- Yoga yapıyorum. Beni çok rahatlatıyor, kendimi iyi hissettiriyor.

Sizin için özel olan bir yer ya da şehir var mı?

- Tek bir yer seçemem ki... Çünkü dünyada pek çok muhteşem yer var...

Haberin Devamı

ERKEK ARKADAŞIM ÖZGÜR RUH HALİMDEN HOŞLANIYOR

Trendleri takip ediyor musunuz yoksa kendinizi trendsetter olarak mı görüyorsunuz?
- Ne takip ediyorum ne de yaratıyorum aslında... Sadece rahat ettiğim gibi giyiniyorum. Mağazalara gittiğim zaman yeni trendleri görüyorum. Dediğim gibi, onlara daha çok sanat gözüyle bakıyorum.

Asla giymem dediğiniz bir kıyafet var mı?

- Sanırım asla giymem diyebilecegim birçok şey var. Mesela skinny pantolonları sevmiyorum, onları asla giymem.

Erkek arkadaşınızın bunda payı olabilir mi?

- Kesinlikle yok. O her zaman istediğimi istediğim yerde giyebileceğimi soyler. Kız arkadaşının özgür bir ruh halinde olmasından çok hoşlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!