Dağhan Külegeç kimdir? Kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Dağhan Külegeç kimdir Kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 13:13

Dağhan Külegeç, Survivor Panaroma’ya konuk oldu. Survivor 2013 sezonunda yarışan Dağhan Külegeç, programda yeni projelerinden bahsetti. Kavak Yelleri dizisiyle tanınan genç oyuncunun programdaki açıklamaları ardından özel hayatı da yeniden gündeme geldi. Survivor eski yarışmacısı, Kavak Yelleri’nin Efe’si Dağhan Külegeç kimdir? Kaç yaşında?

Haberin Devamı

Survivor kritiklerinin yapıldığı Survivor Panaroma'nın bugünkü konuğu Dağhan Külegeç oldu. En son Kiraz Mevsimi dizisinde rol alan eski yarışmacı, hem yeni sezona dair düşüncelerini paylaştı hem de kendi projelerinden bahsetti. Peki, Yeni Gelin dizisiyle ekranlara dönüş yapmaya hazırlanan Dağhan Külegeç kimdir? Kaç yaşında? 

Oyuncu ve yazar Ayşe Erbulak'ın çocuğu olan Türk dizi oyuncusu ve yardımcı yönetmen Dağhan Külegeç, 18 Ekim 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Yüksek eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. İlk oyunculuk deneyimini Baba Bana Reyting Al dizisiyle yaşadı. Ali Tarhan tarafından yönetilen McDonald's reklamında ilk kez bir reklam filminde oynadı . Genellikle dizi projeleriyle tanınan Dağhan Külegeç, 1994 - 98 yıllarında Sıcağı Sıcağına adlı programda montaj ekibi, 2002 yılında A Takımı adlı programda yardımcı yönetmenlik, reji asistanı, 2000 yılında Arka Pencere reklam şirketinde yönetmen asistanlığı, 2002 - 03 yılında ATV’de yayınlanan G.A.G. programında yardımcı yönetmen, 2004 yılında ise S’nek TV’de yayınlanan Over Game adlı bilgisayar oyunu programında sunucu & yapımcı, aynı kanalda Püf Noktası programında oyuncu & yönetmen olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Oyuncu daha sonra 2002 yılında Show TV'de Aslı ile Kerem adlı diziye Barışcan Gökçe rolüyle konuk oyuncu olarak katılmıştır. 2003 - 04 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Lise Defteri adlı dizide Serhat adlı karaktere hayat vermiştir. Dağhan Külegeç 29 bölüm süren bu dizide 27 bölüm rol almıştır. Külegeç, bu dizinin sona ermesinden sonra yine aynı kanalda 2005 - 06 yılları arasında Jilet Metin karakteriyle Hırsız - Polis dizisinde sevenleriyle buluştu.
Dağhan Külegeç’i asıl popülerliğine kavuşturan yapım ise, 2007 yılında başlayan ve ilk defa başrol oynadığı TV dizisi Kavak Yelleri isimli gençlik dizisi oldu. Dizide Efe Kaygısız rolünü canlandırdı. 2009 yılının sonunda diziye konulan bir araba kazası sahnesiyle kadrodan ayrıl ancak 2010 - 11 yıllarında hayranlarının yoğun isteği üzerine diziye geri dönerek büyük bir sürpriz yaptı.

Haberin Devamı

2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasına 'Ünlüler' takımında başlayıp, oyun kuralları gereğince 'Gönüllüler' takımına geçiş yaptı. Dağhan Külegeç, Panama'da yapılan bu yarışmada tam 12 hafta kaldı. 2013 yılının eylül ayında ise Türk televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en büyük bütçesine sahip olan ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatının anlatıldığı Fatih dizisine başladı. Bu dizi 5. bölümde final yaparak ekranlara veda etmiştir. Dağhan Külegeç, 2014 yılı yapımı Kiraz Mevsimi dizisinde Mete Uyar karakterine can verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!