Cumartesi modası

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi modası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 00:00

MÜNİH NE BİR FİLM NE DE ŞEHİR

Siz son günlerin en meşhur Münih’ini Steven Spielberg’in filmi zannediyor olabilirsiniz. Ancak moda dünyası başka bir Munich’le ilgileniyor. Bu Münich bir spor ayakkabı markası. 1939 yılında Barcelona yakınlarında bir kasabada üretilmeye başlandı. 1970’lerde Futsala (salon futbolu) ve beş kişilik takımlarla oynanan bir başka çeşit futbol için spor ayakkabı modelleri geliştirdi. Teknik futbol ayakkabıları üzerine uzmanlaştı. X sembolünü kendine logo olarak seçti. Zamanla bu X İspanya ve civarında prestijli spor ayakkabının sembolü oldu. Marka 80’lerde kan kaybetti. Yakın zamanda küllerinden doğdu. 70’lerin tasarımları tekrar yorumlandı. Renklendi, çeşitlendi. Munich standı Bread & Butter’ın en trendy stantlarından biriydi. Avrupa’da gençlerin çoğu bir Munich spor ayakkabıya sahip olmanın hayalini kuruyor, haberiniz olsun!

GÖĞÜS UÇLARINA ÖZEL BANT

Fuara katılan her marka önümüzdeki yılın bol dekolteli bir yıl olduğunu bize hissettirmişti ki son damgayı "Nippies patch of freedom" vurdu. Los Angeles kökenli şirket göğüs uçlarını örtmek için bant üretiyor. Kelebeklisi, yıldızlısı, kalplisi hatta dantellisi bile var. http://nippies.net/ sitesinden sipariş verebilirsiniz.

CİCİ KIZ MARKASI

Spor giyim markası French Connection önümüzdeki yıl en feminen yılını geçirecek. Pamuklu, koton ve denim ağırlıklı koleksiyon gitmiş yerine dantel, saten, ipek gelmiş. Eteklerden kurdeleler sarkıyor, gömlekler, ceketler fırfırdan geçilmiyor. French Connection için "cici kız markası" olmuş bile diyebiliriz. Kanıt isterseniz standından ayrılırken elimize tutuşturdukları paketleri gösteririz. Erkeklere kol düğmesi, kadınlara kurdeleli, dantelli g-string hediye ettiler.

TÜRKİYE’YE GELMELİ

Bread & Butter’ın bir başka ilgi çekici markasının ismi Harlot. Bir İngiliz markası olan Harlot kadınlar için ayakkabı, çizme ve bot tasarlıyor. Topukların üzerine de deri kaplıyorlar, çizmelerin burnuna kelebek konduruyorlar. Şatafatlı değil, gösterişli değil. Estetik ve dikkat çekici. Küçücük fuar standında yarım saat geçirdik. Çünkü her ürünün kendine has detayları vardı. Türkiye’de satılmıyor ama internet üzerinden ayakkabı satan sitelerden sipariş edilebiliyor. Bir örnek isterseniz: http://www.comparestoreprices.co.uk.

İSMİ KÜFÜR

Markanın ismi De Puta Madre (O... çocuğu) İki yıldır Bread & Butter’a katılıyorlar. En çok onların standının önünde kuyruk oluyor. Neden bilmem bu küfürlü isim insanları çok cezbediyor. Eğer sizin de ilginizi çektiyse tişörtlerini Beyoğlu İş Merkezi’nde bulabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!