Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Fransız Sokağı’nda dilek tut

Fransız Sokağı bugünden itibaren 22 gün boyunca "Bonjour Printemps/Merhaba Bahar" diyecek. 28 Mayıs’a kadar sürecek festivalde gündüz ve gece etkinlikleri var. Bugünkü açılış kutlamalarına Hıdrellez damgasını vurdu. Sokakta yakılan sembolik Hıdrellez ateşinin çevresinde dilekleriniz için gül ağaçları var.

Gönü Yazar ile nostalji yaşa

Cumartesi ateşi sadece gençler için yanmıyor! Orta yaş ve üstündekilerin kanı da kaynıyor. İşte onlara göre bir program: Gönül Yazar bu gece Parkorman’da. Özel olarak hazırlanan ve 70’li-80’li yılların efsanevi gazinolarının canlandırılacağı gecede Gönül Yazar, dönemin unutulmaz şarkılarıyla izleyenleri müziğin altın yıllarında yolculuğa çıkaracak. Program saat 22.30’da başlıyor. Yemek isterseniz 20.00’de de gidebilirsiniz. Bilgi ve rezervasyon için0212 328 20 20.

Indigo’ya git

Vector Lovers, alışılagelmiş Soma Records sounduna kattığı elektronika anlayışı ve disko-funk yaklaşımıyla kuşkusuz son dönemin en heyecan verici prodüksiyonlarına ve canlı performanslarına imza attı. Vector Lovers, melodi ve dans dolu şovuyla bu gece Indigo’da. Gecenin devamı ise Indigo resident DJ’lerinden Batu’dan.

Sokak modasına uy

Sokak modasının öncüsü Topshop ve Topman artık müdavimleriyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde de buluşacak. Topshop/Topman’in 425 metrekarelik çok katlı mağazası geçen hafta açıldı. Mağazada ayrıca 16 metrekarelik bir duvar resmi var. Elle boyama tekniğinin uygulandığı ve üç kişilik bir ekibin bir haftada bitirdiği tasarımda dünyadaki tekstil trendleri görülüyor. Topshop/Topman bu duvarda başka genç tasarımcılara da eserlerini sergileme olanağı sağlayacak.

Geceye sıfırkilometre başla

Levent Yüksel ve arkadaşlarının Sıfır km adını verdikleri grup, B-Sides projeleri ile bu gece Babylon’da. Levent Yüksel’in klasikleşmiş şarkılarının yanı sıra, özel olarak bu performans için seçilmiş olan cover şarkıların da yer alacağı repertuvar ile farklı bir performans izleyeceksiniz. Konser 23.00’te başlıyor.

Sabaha kadar dans et

Türkiye’nin en büyük gece kulübü Mojito, 1000 kişilik kapasitesiyle İstanbul’un eğlence yaşamına renkli bir sayfa açtı. Mojito, sadece müziğiyle değil, renkli ışık şovuyla da eğlendiriyor konuklarını. Tavandaki dev aynalı küreler ve Alman ışık mühendisleri tarafından tasarlanan renkli dekorlar göz kamaştırıyor. Cumartesi geceleri pikap başında U.S.Y. lakaplı DJ Hüseyin Karadayı var. (Çalıkuşu Sokak No:1/1, Etiler. 0212 281 37 90)

Evde otur, yemek yapma

Bu akşamı evde geçirecekseniz, kendinize bir güzellik yapın; yemek yapmayın. Ev kuşu olmanıza gerek yok, maçı evde seyredecek ama yemek düşünmek istemeyenlerden de olabilirsiniz. Açın telefonu, çevirin Domino’s’un numarasını ve pizzanızı sipariş edin. Evde yalnız değilseniz, 3 YTL fark ödeyerek arkadaşlarınızı da doyurabilirsiniz. Çünkü Domino’s’ta artık Extra Large pizza da satılıyor. XL pizzalar yüzde 30 daha büyük.

Hayal Kahvesi’nin Hıdrellez Şenliği’ne katıl

Hıdrellez dündü ama Hayal Kahvesi müşterilerine her gün şenlik! Hayal Kahvesi Çubuklu’nun özel bahar mönüsü, bugün ve yarın açık büfe akşam yemeği ve yarın brunch olarak sunuluyor. Tarhunlu mercimek, kuzukulağı çorbası, kaya koruğu turşusu ve kuzu etli kenger gibi her gün rastlamadığınız tüm yemekler bu hafta sonu Çubuklu Hayal’de. Bu gece yemeğe gidecekseniz, sonrasındaki konseri kaçırmayın. Fatima Spar ve die Freedom Fries grubunu anlatanlar "sınırsız ve kontrolsüz neşe, ateşli ve şehvetli bir müzik" diyorlar, başka şey demiyorlar. 0216 413 68 80.

Şantaj yapma, Chantage dinle

Chantage, on yılı aşkın süredir Depeche Mode, The Cure, Erasure yorumlarıyla izleyenlerini büyüleyen ve bol müdavimi olan bir grup. New Wave’den alternatif rock’a, elektronika’dan Brit-Pop’a uzanan geniş repertuvarıyla bu gece, her ay bir gece Balans’talar. Konser gece yarısı başlıyor. Vokal ve klavyeli çalgılarda Kıvanch K. var.

Caz mı rock mu, sen karar ver

Estonyalı Ewert Sundja, Nomme Müzik Okulu’nda pop ve caz vokal bölümünde okudu. Estonya’nın en büyük caz festivali olan Jazzkaar’da sahne aldı. 2003 yılında Estonya TV’sinde düzenlenen Genç Jazz Vokal yarışmasında birinci oldu. Estonya’nın en genç ve en başarılı caz vokallerinden biri, ama rocktan da vazgeçemiyor. Sesini biz Jamie Cullum’a benzettik ama kendiniz karar verin.

K I S A  K I S A 

Jazz Cafe 25. yıldönümü kutlaması bu akşam 20.30’dan itibaren onlarca müzisyenin katılımıyla Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde.

 Orhan Şallıel yönetiminde senfoni orkestrası ve koro eşliğinde Hüsn-ü Senfoni, saat 20.30’da Lütfi Kırdar’da. Biletler 28-56 YTL arası.

 Bir geceliğine 80’lere gitmek isteyenler bu gece Olimpia Live’daki 80’ler Partisi’nde buluşuyor. (İstiklal Caddesi Acara Sok. Mısır Apt No:2)

 Redd, bu gece Studio Live’da yeni albümün ilk konserini veriyor. Saat 22.00’den itibaren. (Sakızağacı Cad. Büyük Bayram Sokak No:1 Kat:3, Beyoğlu)

 2005’in en iyi çıkış yapan gruplarından Yüksek Sadakat bu gece saat 22.00’de Taksim Memancı Bar’da.

 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, caz dünyasının iki ünlü ismi, efsanevi davulcu Horacio "El Negro" Hernandez ve bas gitarın büyük ustası Anthony Jackson ile birlikte ilk kez Ankara’da. 20.30, MEB Şura salonu. Biletler 15-35 YTL arası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!