Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Britney Spears üstüne Amy Winehouse dinle

1990’ların sonunda bir araya gelen ve 2001’den beri Femi Kuti, Rubin Steiner, Bazbaz, La Tordue ve Tairo gibi isimler için prodüksiyonlar yapan Loo & Placido, dünya çapındaki ününü iki ya da daha fazla hit şarkıyı çarpıştırdıkları mash up’larına borçlu. İkili, "MTV Mash" programı için 20’den fazla mash up üretti. MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde kullanılmak üzere iki serilik anlaşma imzaladı. 2006 yılında ilk mash up albümünü yayınladı. Bu gece de "Britney Spears ve Amy Winehouse üst üste çalarken nasıl dans edebilirim?" diye düşünen herkesi İstanbul Tünel’deki Babylon’a bekliyorlar. Bilet fiyatları ayakta 30, öğrenci 20 YTL.

Baba Zula ile coş

Müzikleri, kostümleri ve sahne performanslarıyla sahnede fark yaratan; elektro saz, kaşık, darbuka ve makineleri kullanan üç kişilik ekibiyle Baba Zula bu gece Bursa’da. Son albümleri Kökler’le kariyerinde 11 yılı geride bırakan grup, halk müziğinden yola çıkarak melodilerini İstanbul şehir kültürü ile birleştiriyor ve Japon halayı, beraber oyun havaları ve solo şarkılarla izleyenleri coşturuyor. Resimli Bar’daki konserin bilet fiyatları 18 YTL.

Alman elektroniğiyle tanış

1990’ların başlarında DJ’liğe başlayan, hem müziği hem de müzikal kişiliği sayesinde basamaklarıhızla tırmanan Tobias Thomas, Alman müzik sahnesinin önemli isimlerinden. House Attack, SPEX ve Groove gibi müzik dergilerinde editörlük yapıyor. 1998’den beri de Almanya’nın iyi kulüplerinden Studio 672’de özel geceler gerçekleştiriyor. Alman elektronik müzik sahnesinin tamamını anlatan DJ seti ile bu gece Indigo’da. Bilet fiyatları, tam 25, öğrenci 15 YTL.

Yeni yılı erken kutla

Beyoğlu’ndaki The Hall bu gece özel bir yeni yıl partisi düzenliyor. DJ kabininde Barış Türker ve Queto’nun olacağı etkinliğin kapı açılış saati 21.30.

Hem alışveriş hem samba yap

Brezilya vurmalı çalgılar topluluğu Bate Bumbo, Jozi Levi tarafından kurulmuş bir grup. En önemli özelliği, repinique, surdo, agogo, pandeiro, tamborim, cuica, caixa, reco reco, chocalho, ganza gibi otantik Brezilya ritim enstrümanlarını kullanıyor olması ve performansını sahne ihtiyacı duymadan mobil şekilde çalarak yapabilmesi. Kalabalık kadrosuyla dikkat çeken grup, sambanın dışında nova bossa, pagode gibi az duyulmuş Brezilya müziklerini de çalıyor. Grubun müziğini merak edenler bugün ve yarın İstanbul Kurtköy’deki Viaport Alışveriş Merkezi’ne uğrayabilir.

Pop kemancıyla eğlen

Bir sene önce Türkiye’ye ilk ziyaretini yaparak 360 İstanbul’da sahne alan Sophie Serafino, bu hafta sonu yeniden sizi bekliyor. 14 yıl dans ve ses eğitimi alan sanatçı, 16 yaşından sonra birçok şarkıya imza attı. Sonrasında pop kemancı olarak ün saldı. Sydney’deki Zenith Tiyatrosu’nda sergilenen müzikal Chicago dahil olmak üzere birçok sahne prodüksiyonunda başrolü oynadı. 2002’te ilk albümünü ve 2004’te "Colliding Worlds" adlı ikinci albümünü çıkardı. Bu gece İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’ndaki 360’da hayranlarını bekliyor.

Pan flütün ustasını kaçırma

İlk kez geçtiğimiz yıl, İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu tarafından düzenlenen Yeni Yıl Gala Konserleri’nin ikincisi, bu akşam saat 21.00’de TİM Show Center’da yapılacak. Etkinlik, dünyaca ünlü pan flüt ustası Gheorghe Zamfir’i ağırlayacak. 14 yaşından bu yana pan flüt çalan ve flütün ustası olarak kabul edilen sanatçı, son olarak Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzikle tanınıyor. Ülkemizde de tanınan Rumen şef Ionescu-Galati yönetimindeki İstanbul Metropolitan Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde, tanınmış eserlerin yanı sıra bir komedi şov sürprizi de yer alacak. Bilet fiyatları Biletix’te 56 - 165 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!