Contemporary İstanbul dedikoduları

Güncelleme Tarihi:

Contemporary İstanbul dedikoduları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 13:55

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Contemporary İstanbul’un açılışına gösterilen ilgiyi anlata anlata bitiremiyor köşe yazarları. Burhan Doğançay’ın Mavi Senfoni’sinin kırdığı 2.2 milyon liralık rekorun çağdaş sanata ilgiyi artırdığından, krizin etkilerinden insanların sanat yoluyla kurtulduğuna kadar pek çok nedene bağlandı bu durum.

Neyse bunları okumuşsunuzdur zaten. Ben işin dana renkli yanına, dedikodu kısmına geleyim.

Gerçekten de kriz atlatılmış galiba, insanlar çarşı pazardaymışçasına resim satın alıyorlardı çünkü. Hem de pek çoğunda hiç pazarlık yapılmadan.
Bu da sevindirici bir durum tabii.Hatta paylaşılamayan eserler olmuş.

Tansa Mermerci, Çağla Caboğlu Galeri’de gördüğü Yaşam Şaşmazer heykelini çok sevmiş ve satın almak istemiş. Ancak o heykel daha önce Ömer Taviloğlu tarafından alınmış bile. Babası Mustafa Taviloğlu, Art Basel Mimami’de olduğu için satınalma işini oğlu yapmış. Heykeli açmayı planladığı müzeye koyacakmış. Tansa Mermerci de yeni bir heykel sipariş etmiş sanatçı Yaşam Şaşmazer’e.

Demsa Group’un başkanı ve son dönem resim koleksiyonuna kattığı eserleriyle de adını duyuran Cengiz Çetindoğan 165 bin dolara Ertuğrul Ateş’in 3 Dervişler adlı serisinin hepsini satın almış.

Art Sümer’de işleri sergilenen Kemal Seyhan da en çok satan sanatçılardan biri. Yeni sergiye hazırlanan sanatçının elinde neredeyse eser kalmamış.

LEYLA ALATON’UN PARTİSİ

Contemporary İstanbul’un bir de özel partileri çok modadır.
Ben özelin de özelinden bahsedeyim size. Leyla Alaton’un evinde verdiği partiden.
Doğal olarak magazinci deyimiyle Çiğdem Simavi, Tilda Tezman gibi ‘cemiyet hayatının önde gelen isimleri’ ile galerici Aslı Sümer, eleştirmen Ayşegül Sönmez, Alican Ertuğ gibi sanat dünyasından seçkin bir davetli topluluğu katıldı partiye.
Leyla Alaton en son satın aldığı Canan Bozbağ heykelini salonuna yerleştirmişti. Davetliler Selma Gürbüz’ün yaptığı Leyla Alaton portresini de ilk defa burada gördüler.
Eşi fotoğraf sanatçısı Menmet Günyeli’den olaylı bir şekilde ayrılan Leyla Alaton’un partisinde fotoğraları ise yine ünlü bir fotoğrafçı, Çerkes Karadağ çekiyordu.
Partinin en hararetli anı ise galerici Nevzat Metin ile Christie’s’in Amerika ofisinin başkan yardımcısı Ali Can Ertuğ’un kavgasıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!