Conte, The Hall'de

Güncelleme Tarihi:

Conte, The Hallde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 10:52

The Fez Collective hareketiyle İtalyan caz kültürünü farklı bir yere konumlandıran Nicola Conte 24 Ekim'de The Hall'da müzikseverlerle buluşacak. Gecede Conte'ye Pierpaolo Bisogno eşlik edecek.

Haberin Devamı

DJ, prodüktör ve gitarist Nicola Conte; Paolo Achenza Trio, Quintetto X, Fez Combo, Intensive Jazz Sextet ve Balanço gruplarını kurarak, acid-jazz, nu-jazz ve bossa-nova tarzlarına İtalyan havası getirdi ve İtalya’da da bu tarzların oldukça kaliteli yapıldığını Avrupa’lı ve Amerika’lı meslektaşlarına gösterdi. 2000 yılında kendi adıyla “Jet Sounds” abümünü çıkartan dahi müzisyen, bu albümle uluslararası piyasada büyük ses getirdi. 2001 yılında çıkardığı “New Standards” single’ı ise o dönemde DJ’lerin en çok çaldığı şarkılardan biri oldu. Aynı sene Montreux Jazz Festivali’ne davet edilen Nicola Conte, mükemmel sahne performansıyla bir çok otoritenin övgüsünü aldı.

Kısa sürede dünyanın her yerinden remix teklifleri almaya başlayan Conte, Yoshimori Sunahara, Greyboy, De Phazz, Lemon Jelly, Dee Jay, Truby Trio ve Thievery Corporation gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. 2002 senesinde “Garota Moderna” albümüyle tarzını daha çok bossa-nova’ya kaydırdı. Ancak ritmik konseptlerin bilinen bossa-nova’dan farklı olması, albümün “drum’n bossa” adında yeni bir tarz yaratmasını sağladı.

Haberin Devamı

İtalya’nın en orijinal ve yaratıcı müzisyenleri arasında yer alan Nicola Conte, canlı sahne performanslarından çok daha iyi övgüler alan DJ performansıyla 24 Ekim Cuma gecesi The Hall – ana sahnede İtalya ve bossa-nova esintili bir caz şöleni sergileyecek.

Kapı Açılış – Chill 21:00

Program

22:30 Saruhan Batur (Magnet Istanbul)
23:30 Nicola Conte DJ Set feat. Pierpaolo Bisogno

Tarih : 24 Ekim Cuma 2008
Fiyat : Tam: 30 YTL, Öğrenci: 25 YTL
Bilet Satış Yerleri :Biletix
Yer : The Hall
Adres : Küçük Bayram Sok. No:7 34340
Beyoğlu İstanbul
Tel : 0212 244 87 36-37

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!