Çok pişman olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Çok pişman olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 18:51

yak Sağlığı Uzmanı (Podiatrist) İsmail Tuncel, ojeli ayak tırnaklarının uzun süre bot veya çizmede kalmasının, varis, tırnak batması, şekil bozukluğu, mantar enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bursa'da faaliyet gösteren bir ayak sağlığı merkezinin sahibi de olan Tuncel, özellikle kadınların, ayakkabı, bot ve çizme tercihinde bazı konulara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

YANLIŞ AYAKKABI İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BİLE YAPABİLİR


Her insanın ayağında 19 damar kası ve 7 bin 200 sinir ucu bulunduğuna dikkati çeken Tuncel, yanlış tercihlerin, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini anlattı.


Zorunlu olarak kış aylarında herkesin kapalı ayakkabı giydiğini dile getiren Tuncel, "Ayakkabı seçiminin, ayak yapısıyla direkt ilgisi vardır. Yanlış ayakkabı seçimi, devamında idrar yolları enfeksiyonu, bel ağrısı, uzun süre ayakta duramama şikayetleri gibi birçok sorunu beraberinde getirebilir, mantar enfeksiyonu kaçınılmaz olur. Her akşam eve gelindiğinde ayaklar sabunlu suyla yıkanmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

ŞIKLIK UĞRUNA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN


Tuncel, kimi kadınların şık görünmek için sağlık sorunlarına neden olabilecek hatalar yaptığını savundu. Bunlardan birinin, ayak tırnaklarındaki oje silinmeden çizme veya bot giyilmesi olduğuna işaret eden Tuncel, şöyle konuştu:

HAVASIZ ORTAMDA TIRNAK BOZULUR


"Botun içindeki ayaklar, hapisteki insan gibidir. Havasız kaldığı için dolaşım olmaz ve kılcal damarlar görevini yapamaz. Deride bulunan 400 ter gözeneği zaman içinde kapanır. Bunun devamında da ayakta değişim başlar. Mantar enfeksiyonu tırnağa bulaşır ki bu da şekil ve renk bozukluğunu devamında getirir. Ayrıca ojelerdeki kimyasal maddeler, havasız ortamda tırnağın hem rengini değiştirir hem de kavisini bozar. Tırnaktaki kavis adeta dağ şeklini alır, renk değişikliği iki katına çıkar ve mantar enfeksiyonu gelişir."


Tuncel, ayak tırnaklarında oje bulunan kadınların, çizme ya da bot giymeden önce bunları silmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!