Çok bilinenli bir havuz problemi

Güncelleme Tarihi:

Çok bilinenli bir havuz problemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 00:00

Üç tarafı denizle çevrili bir ülkede lisanslı yüzücü sayısının 2 bini bulmadığı söyleniyor. Geri kalan 73 milyon 998 bin Türk 814 bin kilometrekareye yayılmış irili ufaklı sayısız havuzdan benzer amaçlarla ama beş farklı stilde faydalanıyor.

Haberin Devamı

-  ATLETİK-SPORTİFLER
Sadece bakışları üstüne toplayacak kadar havuz başında oyalanıyor, su sıçratmadan ayak başparmakları birbirine yapışıkmışcasına bir atlayış sergiliyor. Merdiven kullanmıyor, dışarı kenardan tırmanıyor. Mayoyu düzeltme bahanesiyle kendine narsisik bir bakış atıyor. Havuz başında kurulanmaz, ıslaklığın kendisine yakıştığını bilir, havlu faslına şezlong başında geçip çaktırmadan ne kadar parsa topladığını kontrol ediyor.
Aksesuvar: Ya slip ya da sörfçü mayo, nadiren de olsa yüzücü gözlüğü ama ille de dövme.
Yüzme şekli: Nizami kulaç
Saati: Tam gün ama ölçülü kararlı
Laf: “Bak gördün mü su çok ısınmış, ben o yüzden kapalı havuzu seviyorum işte...”
-  GERİLLALAR
‘Dün gece siz uyurken...’ egosuyla, ‘herkes yatsın da gece havuza çıplak gireyim’ derdinde olanlar.
Aksesuvar: Anadan üryan, mümkünse elde viski-kola ya da votka-enerji içeceği
Yüzme şekli: Batma, dalma, yunuslama
Saati: Gecenin körü, sabahın ilk ışıkları
Laf: Bu gece uyumak yok, havuzdan sonra bir de denize mi çıplak girsek?
-  MUALLA/TÜRKAN/NURHAYAT TEYZE’LER
Üst komşunuz Mualla Teyze’yle tatile gittiğinizi varsayın. “Cennet ayol cennet” diye diye havuzun tadını çıkarıyor. Su sıçratan çocuklara “Fışkırtma evladım, azma çocuğum” dese de o su balonu allem kallem yine onun kafasına denk gelir.
Aksesuvar: Kafada bone, abartısız birkaç bilezik, mümkünse inci küpe.
Yüzme şekli: Tabii ki kurbağalama, köpekleme
Saati: Öğleden önce ve sonra olmak üzere güneşin ‘sıhhatlı’ vakitleri.
Laf: “Uuuh uuuh dünya varmış, cennet ayol cennet! Sıçratma çocuğum, azma evladım...”
-  OLAĞAN ŞÜPHELİLER
Suyun içinde saatlerce yüzmeden durabilir. Tuvaletini yapıyor suratıyla, sürekli etrafı kestiklerinden bunlar en kuşku uyandıran tipler.
Aksesuvar: Altın bileklik, nadiren güneş gözlüğü, muska kolye
Yüzme şekli: Suyun içinde boyna kadar batmış, olduğu yerde hafif hafif sıçramaca
Saati: Tam gün
Laf: “Ahmet git bir bak bakayım, telefonu yürütmesinler sakın şezlongdan!”
-  ORTAM FIRLAMALARI
Şakaya en meraklı grup. Kendisi çok eğlendiği için herkesin ona gıptayla baktığını zannedip şovunu daha da abartıyor.
Aksesuvar: Her türlü renkli-fosforlu bileklik, kasket, güneş gözlüğü
Yüzme şekli: Bildiği ve icat etmeye kalktığı bütün stiller
Saati: Tam gün
Laf: “Eki eki... Olm bi daldım, mayom çıktı lan! Eki eki...”

Haberin Devamı

VELEV Kİ AHMET MİSBAH DEMİRCAN VILNIUS BELEDİYE BAŞKANI’NA MEKTUP YAZDI

Sevgili kardeşim Arturas;

Haberin Devamı

Sen beni tanımazsın ama ben sana hayranım. Ben Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan. Gazetede yanlış yere park eden arabayı panzerle ezişini gördüm. Belli ki aynı kafada insanlarız. Derdimi anlarsan bir sen anlarsın. Mektup yazıp sana içimi dökmek istedim.
Kardeşim Arturas;
O panzeri nereden buldun? Kiralamaya kalksam Beyoğlu’na getirirler mi? Kilometrede ne kadar yakıyor?
Bazen benim de içimden panzere atladığım gibi Asmalı, Cihangir, Talimhane nerede dışarı masa koyuyorlarsa, üzerlerinden geçip, böcek gibi ezmek geliyor.
Hatta önceden de uyarmak falan istemiyorum. Meselâ turist ağzına köfteyi atarken, masayla birlikte kaldırıma resmini çıkarayım diyorum.
Arturasçığım;
Hanımdan da rica ettim; evdeki masa-sandalyeleri de kaldırdı. Sini aldık, yerde yiyoruz çoluk çocuk. Salon bir genişledi, bir ferahladı inanamazsın. Kap yengeyi çocukları, bize iftara gel bir akşam.
Kardeşim Arturas;
Allah seni inandırsın, yedi yıldır şu makamda oturuyorum bana gün yüzü göstermediler. Sanki boncuk dağıtıyoruz! Ne eğlenmeye geleni bitiyor, ne alışverişe, ne gezmeye...
Bazen düşünüyorum da, şu Beyoğlu’nda oturanlar, dışarıdan gelenler, turistler ve bir de esnaf olmasa, mis gibi idare edeceğim burayı.
Şimdi de kafayı sokak müzisyenlerine taktım. Niye sokakta müzik yapıyorsun kardeşiiiim!
Sakin, ıssız bir yere git, çal kurda kuşa... Millet buraya gezmeye/güzel vakit geçirmeye/eğlenmeye geliyor; koskoca İstiklal Caddesi’nin ortasında basıyor gitarın teline, o akoru verdikçe ben ayar oluyorum.
Ramazan davulcularını salsam diyorum şunların üzerine.
Belediye Meclisi’ni topladım, karar aldık. Karar almadan önce hepsinin evine masa sandalye kontrolüne gittim merak etme. Baktım ki onlar da siniye geçmiş, gönül rahatlığıyla yaptım toplantıyı.
Tramvayı da tutukluyoruz Arturas kardeşim. Böyle pasif-agresif bir taşıt daha görmemişsindir. Bak şimdi sana mendeburluğunu izah edeyim: Biz müziği yasaklıyoruz ya, o da inadına çilink çilink diye ses çıkarıp duruyor.
Geçen gün tam belediyenin oradan kalkarken, Dolapdereli çocuklarla birlikte koşup koşup kıçına asıldım. İki gözüm önüme aksın çocuk kendisi düştü. Bir de ne göreyim, Galatasaray’a kadar tam altı kere çilink çilink.
Bıktım usandım! Müzisyeni toplasan çiçekçisi var, onu toplasan kestanecisi var, mısırcısı, düdükçüsü... Karınca sürüsü mübarek! Her gün protesto, her gün yürüyüş. Hele o Asmalı esnafı... Ekmeğini kaybetmiş olmanın verdiği kendinden emin bir bencillikle basıyor feryadı.
Mektubuma son verirken, darılmazsan bir de kardeş tavsiyesi vereceğim sana. Dost acı söyler Arturasçığım. Gazetedeki fotoğrafta gördüm, saçın fena halde de-mo-de... İnternete gir, ahmetmisbahdemircan.org yaz, yeni çektirdiğim fotoğraflarıma bak. Başkan tıraşı nasıl olurmuş, bir gör.
Haa, bir de şimdi aklıma geldi. Bu panzerin kirasını bizim depolardaki masa-sandalyelerden karşılayabilir miyiz? Olmaz dersen AB’den fon bulunur mu? Oralarda hiç tanıdığın var mı?
Kestane kebap acele cevap...

Öptüm
Ahmet Misbah

Haberin Devamı

Ramazanda tatil

-  MÜBAREK AYDA TATİL Mİ OLUR DİYENLER: “Yahu içki içmeyeceğiz, piyasa zayıf, oruçlu oruçlu plajın da tadı çıkmaz, o sıcakta güneş altına da çıkılmaz. Kıralım dizlerimizi ramazandan sonra çıkarız” diyenler. Kendi çevremden ölçeklediğim kadarıyla en kalabalık grup...
-  MODERN MUHAFAZAKARLAR: “Çocuklar tutmuyor ben tutuyorum. Güzel manzaraya karşı yeşillikler içinde vaktin nasıl geçtiğini bile anlamıyorsun. Otellerin birçoğunun mis gibi iftar-sahur mönüleri var”cılar...
-  FIRSAT BU FIRSATÇILAR: Çok azınlıkta olmakla birlikte tatil için bilhassa ramazanı tercih ediyorlar. Makul bir gerekçeleri de var: Kalabalık yok; yolculuk, konaklama bile daha ucuz. Ama onların içinde de azınlıkta olan bir grup mevcut: “Yurdum insanı sahillerden çekilmiş oluyor, turistlerle mis gibi tatil yapıyoruz”...

Haberin Devamı

YÜKSELEN ADAM

Bora Uzer

-  Eurovision için görüşmeler yapıldığı iddia ediliyor
-  Facebook’ta şimdiden gitmesini isteyen bir grup bile kurulmuş
-  Bodrum Barbeast Kulüp’le dokusu çok iyi uyuştu, acayip performans sergiliyor
-  Bu şovuna hem Türkiye’den hem
yurtdışından talipler var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!