Çocuklar için de festival başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için de festival başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2007 00:00

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek çocuk filmleri, "Film Sende Kuşağı" adı altında toplandı. Cumartesi ve pazar günleri, sabah seansında izlenecek filmler, 6 yaş ve üzeri çocuklar için.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde çocuklar unutulmamış. Çocuklar için de oldukça ilginç filmler bulunuyor. Film Sende başlıklı bölümde toplanan çocuk filmlerinin bu seneki sponsoru, Digitürk’ün çocuk kanalı Jojo. Programda; çocukların düşlerini ve dünyaya karşı duydukları sonsuz merak hissini yansıtan beş film var. Çocuk filmleri cumartesi ve pazar günleri, 11.00’de Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Rexx sinemalarında gösterilecek. İşte 5 film ve konuları:

Büyülü Pencere (Nevermore): Genç Alman yönetmen Toke Constantin Hebbeln, ilk uzun metrajlı filminde, küçük bir kasabada babasıyla yaşayan Jonas’ın masalsı hikayesini anlatıyor. Filmde katı gerçeklerle hayaller áleminin bir araya gelişini izleyeceksiniz. Balıkçı olan babasının ölümünün ardından, püriten bir ahlak anlayışının hakim olduğu kasabada yalnız kalan Jonas, denizle cennetin buluştuğu mucizevi bir yer keşfeder... 61 dakikalık film Almanca. Türkçe altyazısı olacak. Daha çok 13 yaş üzeri çocuklar için öneriliyor.

Winky’nin Atı (Winky’s Horse): Chicago Çocuk Filmleri Festivali’nde aldığı iki ödülün yanı sıra Münih ve Flanders film festivallerinden de izleyici ödülleriyle dönmüş bir film. Özgürce binebileceği bir ata sahip olma hayaliyle yanıp tutuşan küçük Winky’nin hikayesi. Micha Kamp’ın bir Hollanda geleneği olan Sinterklaas’tan (çocukların tek bir dilekte bulunma hakkına sahip olduğu bir dönem) yola çıkarak çektiği film, Hollanda kültürüne ait referanslar içeren folklorik ve duygusal bir çocuk masalı. 6 yaş üzeri çocuklar için uygun, süresi 96 dakika. Türkçe simültane tercümesi yapılacak.

Beyaz Gezegen (The White Planet): Muhteşem bir doğa belgeseli. Thierry Piantanida, Thierry Ragobert ve Jean Lemire’in ortaklaşa yönettiği Beyaz Gezegen, değişen iklim koşullarıyla birlikte Kuzey Kutbu’nda buzların erimesine ve hayvanların farklılaşan göç alışkanlıklarına dair bir film. İki kutup ayısının doğumunun aktarıldığı giriş bölümü başta olmak üzere son derece etkileyici görüntülere sahip. Hayal gücüyle bezeli bu doğa belgeseline 6 yaşından büyük çocuklarınızı götürebilirsiniz. Orijinal dili Fransızca. İngilizce ve Türkçe altyazılı oynayacak. Süresi 80 dakika.

U: Fransız ikili Gregorie Solotareff ve Serge Elissalde’den sıradışı bir film. Tek boynuzlu at unicorn ile bir farenin dostluğunu anlatıyor. Tuhaf ve absürd bir animasyon olduğunu söyleyebiliriz... Günlerden birgün, çok sevimli, minik tekboynuzlu U ortaya çıkar ve yaşamı boyunca mutsuz fare prenses Mona’ya yardımcı olmak, onun mutlu olmasını sağlamak amacıyla geldiğini söyler. Derken ormanın derinliklerine müzisyen bir aile yerleşir. Mona, genç gitarcıya gönlünü kaptırır. Tabii bundan U pek memnun olmaz. Film, 8 yaş ve üzeri için öneriliyor. 71 dakika ve Türkçe altyazılı.

Beyaz Şahinlerin Hazinesi ( The Treasure of the White Falcons): Küçük bir kasabada yaşayan üç arkadaşın, büyük hazinelerin yerini tarif eden gizemli haritalar, esrarengiz evler ve geçmişe ait bir sır etrafından dönen düşsel maceraları, Alman yönetmen Christian Zübert’in kamerasından beyazperdede. 1980’lerin başında geçen bir dönem filmi olma özelliği de taşıyan film, geçen yılın en çok ödül alan çocuk filmlerinden biri. 6 yaşından büyük çocuklar için. Orijinal dili Almanca. İngilizce ve Türkçe altyazılı.

Festival biletlerini bugünden itibaren Biletix satış kanallarında ve festival filmleri oynatan sinema gişelerinde bulabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!