Fransız modacı Coco Chanel Nazi ajanı mı?

Güncelleme Tarihi:

Fransız modacı Coco Chanel Nazi ajanı mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 20:55

Dünya çapında Coco Chanel olarak tanınan ünlü Fransız modacı Gabrielle Bonheur'ın Nazi ajanı olduğu iddia edildi. Büyük ses getirecek bu iddia ABD'li Hal Vaughn'ın yazdığı kitapta ortaya atıldı. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bir marka olarak Coco Chanel adıyla bilinen ünlü Fransız modacı, Gabrielle Bonheur'ın II. Dünya Savaşı sırasında Nazi ajanı olduğu ve Alman istihbaratından bir sevgilisi bulunduğu ortaya çıktı. İşte detaylar…

Tüm dünyada yankı uyandıracak olan bu iddia, Fransa'da yaşayan ABD'li Hal Vaughn'ın yazdığı “Düşmanla Uyumak, Coco Chanel'ın Gizli Savaşı” adlı kitapta yer aldı.

İddialara göre yıllardan beri kadın giyim alanında büyük başarılara imza atan ve kadın giyime özgür bir çizgi getiren Coco Chanel, II. Dünya Savaşı sırasında Almanlara yardım etmiş.

Yahudileri ve Komünistleri Sevmiyormuş?

Almanlarla aynı düşünceyi paylaştığı iddia edilen kitapta, ayrıca ünlü modacının Yahudileri ve komünistleri sevmediği aktarıldı.

Dünyaca ünlü modacı Coco Chanel hakkında daha bir çok iddia öne sürülen kitapta, Chanel'in Alman istihbarat örgütü Abwehr'de “Ajan F-7124” koduyla kayıtlı olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Kod Adı: Westminster

Yazara göre ünlü modacının Alman istihbaratındaki kod adı Westminster olarak geçiyor.

Coco Chanel Kimdir?

Dünyaca ünlü bir marka olarak Coco Chanel olarak bilinen Fransız modacı Gabrielle Bonheur, 19 Ağustos 1883 tarihinde, Saumur, Fransa’da dünyaya geldi.

10 Ocak 1971 tarihinde, Paris - Fransa’da hayatını kaybetti. Coco  Chanel, Chanel markasının kurucusudur. İsmi, “Time: Yüzyılın En Önemli 100 Kişisi” listesinde de gecen tek moda tasarımcısıdır.

1930’lu Yıllarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını Coco Chanel Tasarlamış!

Dünya kadın modasında büyük başarılara imza atan Coco Chanel, dünya kadınının yanı sıra, Türk askerlerini de giydirdi.

Ulu önder Atatürk, 1930’lu yıllarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformalarını Coco Chanel’e tasarlattı. Türk ordusu 1980’lere dek onun imzasını taşıyan üniformalar giydi.

Üç yıl önce TSK kıyafetlerinin son tasarımını yapan Arzu Kaprol de kıyafetlerde beğendiği ve değiştirmek istemediği kısımların, Chanel tarafından tasarlananlar olduğunu söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!