Co-pilot olmak isteyen var mı?

Güncelleme Tarihi:

Co-pilot olmak isteyen var mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 14:32

Bana mail atan ilk 20 kişi, yarıştan önce rallici Volkan Işık’a co-pilot’luk yapacak.

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı, 13 Aralık’ta start alıyor. 2002’den beri yapılan yarışlar, bu yıl katılım yüksek olsun diye Tuzla Viaport Alışveriş Merkezi’nden başlayacak, yine Viaport’ta bitecek. Bana mail atan ilk 20 kişi, yarıştan önce rallici Volkan Işık’a co-pilot’luk yapacak.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından organize edilen İstanbul Ralli Şampiyonası, 2002’den bu yana aralıksız olarak her yıl düzenleniyor. Fakat bu yıl ilk kez farklı bir noktadan; bir alışveriş merkezinden, Tuzla Viaport’tan start alacak. Amaç ralliyi daha çok insana tanıtmak ve sevdirmek. Eee, Formula-1’in durumu ortada...

Konuyu bana açtıklarında onlara bir öneri getirdim. Öyle ya, madem amaç ralliyi sevdirmek insanları işin içine sokmak lazım. Yarıştan önce şöyle bir organizasyon yapılacak: 20 kişi Volkan Işık’ın arabasına binecek ve sağ koltukta ona co-pilotluk (yardımcılık) yapacak. Co-pilotluk sadece iki dakika. Ama Volkan Işık normal bir insanın iki dakikadan fazla dayanamayacağını söylüyor. Çünkü o iki dakika içinde normal bir yarışta yapılan bütün aksiyonlar, manevralar bulunuyor. Ancak 18 yaşını bitirmiş ve sağlıklı olmanız gerekiyor. Bana mail atan ilk 20 kişiyi organizasyon yetkililerine bildireceğim.

Haberin Devamı

OKTAY KAYNARCA DA YARIŞÇI

Sonra da yarışlar başlayacak zaten. Startla birlikte araçların istikameti Ömerli parkuru. 230 kilometrelik zorlu bir parkur. Şampiyonaya yaklaşık 40 otomobilin katılımı öngörülüyor. Kesin listeler 10 Aralık’ta açıklanacak. Amatör ve profesyonel, Türkiye’nin en hızlı pilotlarını buluşturacak olan Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın yarışmacılarından biri de Oktay Kaynarca. Ancak kadın yarışmacı çok az. Sadece 3 kadın pilot olacak. Zaten yarışların bir AVM’ye çekilmesinin nedeni de bu: Kadınları alışveriş yapmaya geldiklerinde “tavlamak”.

OTOPARK SERVİS ALANI OLACAK

İstanbul Ralli Şampiyonası 3 yarıştan oluşacak: Tarihleri 13 Aralık, 27 Aralık ve 10 Ocak. Bu tarihlerde Viaport otoparkı, yarışçıların servis alanı olarak kullanılacak. Ziyaretçiler burada otomobilleri ve pilotlarını yakından görme fırsatı bulacak. Etaplara kendi araçlarıyla gidecek olanlar için parkur haritalarına ve yarışlarla ilgili diğer teknik bilgilere www.istanbulrallisampiyonasi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kürtçe Etiler’i bozar mı?

Önce Milliyet’te Çağdaş Ertuna yazdı, arkasına bizden Onur Baştürk takıldı: Mesele Public, 11:11 gibi sosyete mekanları Beyoğlu’nu bozar mı? Yahu niye bozsun? Beyoğlu aslen rocker mekanı mı? Tarihi boyunca elitizmin bütün Avrupa’daki en sivri merkezlerinden biri olmuş zaten. İlle de böyle bir soru sorulacaksa asıl sorulması gereken Kürtçe Etiler’i bozar mı? Çünkü şarkıcı Rojin cuma akşamları Set Kebap-Bahçe’de çıkmaya başladı. Limitsiz yerli içkiyle set mönü kişibaşı 120 lira. (212) 264 52 66.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!