Clinton’la, Wolfowitz’le tur atıyor 1.2 milyar dolarlık fon yönetiyor

Güncelleme Tarihi:

Clinton’la, Wolfowitz’le tur atıyor 1.2 milyar dolarlık fon yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 00:00

Bilderberg toplantıları için İstanbul’a gelen eski Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in tekne gezisinde yanından ayrılmayan esrarengiz kadın, ABD Başkanı iken İstanbul’a yaptığı ziyarette Q Jazz Bar’da Bill Clinton ile birlikte fotoğraflanan eski borsacı İmregül Gencer çıktı. Gencer şu anda ABD’de 1.2 milyar dolar büyüklüğündeki bir hedge fonu yönetiyor.

Haberin Devamı

DÜNYA Bankası eski Başkanı Paul Wolfowitz’in, Bilderberg toplantıları için geldiği İstanbul’da teknede gezintisi yaparken yanağına öpücük kondurduğu esrarengiz kadın eski borsacı İmregül Gencer çıktı. ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın Türkiye’yi ziyareti sırasında Q Jazz Bar’da çekilen fotoğraflarla gündeme gelen Gencer, bu sefer Mustafa Koç’a ait deniz motorunda Wolfowitz ile görüntülendi. New York’ta yaşayan Gencer şu anda ABD’de 1.2 milyar dolar büyüklüğündeki bir hedge fonu yönetiyor.

CLINTON’LA GÖRÜNTÜLENDİ:

/images/100/0x0/55eb4bbaf018fbb8f8b80c30

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi iken İmregül Gencer, Eylül 2005’te holdingteki tüm görevlerinden istifa etmişti. Türkiye’nin başarılı borsacılarından biri olarak bilinen İmregül Gencer, Bill Clinton’ın ABD Başkanı’yken Türkiye’ye yaptığı ziyarette, Q Jazz Bar’da birlikte çekilen fotoğrafla gündeme gelmişti. Gencer, Clinton’la sohbet eden güzel borsacı olarak tanınmıştı. Gencer, söz konusu fotoğraf üzerine konuşmak istememiş ve sadece eskiden tanıştıklarını açıklamakla yetinmişti. 13 yıl Global bünyesinde Mehmet Kutman ile birlikte çalışan Gencer istifasının nedenini şahsi sebepler olarak açıklamıştı

Haberin Devamı

KÖPEĞİMİ GÖRMEYE GELDİM:

New York’a yerleşen Gencer, Wolfowitz ile görüntlenmesiyle ilgli olarak da yine "Yorum yok" dedi. Şu anda New York’ta yaşayan 1.2 milyar dolarlık uluslararası bir hedge fonu yöneten Gencer konuyla ilgili olarak Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: "New York’ta yaşıyorum. 1.2 milyar dolar büyüklüğünde bir hedge fonu yönetiyorum. Aynı zamanda fonun yüzde 25 ortağıyım. Altı aydır Türkiye’ye gelmiyordum. Köpeğimi görmeye geldim. Ağustos-Eylül gibi fonun yöneticilerini Türkiye’ye getireceğim."

FİNANSTAN VAZGEÇMEYECEĞİM:

Gencer, Global’daki görevinin ardından yaptığı açıklamada ise "ABD’de pek çok görüşmem olacak. Amerika’ya Bretton Woods komitesinin davetlisi olarak gidiyorum. Bu komitenin bir başkanı Baba Bush, diğeri ise Jimmy Carter. Dünya Bankası toplantıları esnasında onlar da toplanıyor. Bu toplantı dışında da kariyerimle ilgili birtakım görüşmeler yapacağım. Finanstan vazgeçmeyeceğim" demişti.

Haberin Devamı

PARA AKLIN ÖNÜNDE:

Teksas Üniversitesi’nde kimya mühendisliği ve finans okuyan Gencer, üniversite yıllarında alışveriş merkezinde satıcılık yapmış. Türkiye’ye ayaklı borsa döneminde gelen, ilk olarak bir yatırım bankasında çalışan Gencer, yürüttüğü savunma sanayiyle ilgili projenin ardından, ABD’ye gitmeye hazırlanırken Mehmet Kutman’ın iknasıyla Global

/images/100/0x0/55eb4bbbf018fbb8f8b80c32
bünyesine katılmıştı. Gencer, halen ABD’de yatırım konusunda özel danışmanlık yapıyor.

Wolfowitz’in Türkiye’ye her ziyareti büyük olay oluyor

PAUL Wolfowitz, Dünya Bankası’nda çalışan kız arkadaşı Şaha Rıza’ya torpil yaparak maaşını yükselttiği için aylardır konuşulan bir skandala yol açmış ve görevinden ayrılmaya zorlanmıştı. Wolfowitz daha önceki Türkiye ziyaretinde de delik çoraplarıyla görüntülenmiş ve tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Delik çoraplarının Dünya Bankası’nın itibarını sarstığı da öne sürülen Wolfowitz su sefer Boğaz’da İmregül Gencer’le başbaşa görüntülendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!