Cinsel zekanızı biliyor musunuz

Güncelleme Tarihi:

Cinsel zekanızı biliyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 00:00

Bugüne dek ortaya çıkarılan farklı zeka türlerine ek olarak, son dönemde Cinsel Zeka (SI) gündemde. Cinsellik konusunda bilinçlenmeyi öngören bu zeka türüne ilişkin bir anket yapan e-kolay.net portalları, ilginç sonuçlarla karşılaştı.

Türkiye’nin lider internet içerik sağlayıcılarından e-kolay.net, zeka katsayısı (Intelligence Quotient-IQ) ve duygusal zeka (Emotional Quotient-EQ) gibi kavramların ardından ortaya çıkan cinsel zeka (Sexual Intelligence SI) kavramını ele aldı. Çeşitli kanal ve portallarında cinsel zeka konulu anketler yayınlayan e-kolay.net, Türk insanının cinsel bilgilerini ve anlayışını ortaya koyan sonuçlara ulaştı.

Toplam 9753 kişinin katıldığı anketlerde katılımcılara yöneltilen sorulardan biri, cinsellikte özellikle neye yoğunlaşıldığıydı. Katılımcıların yüzde 33’ü zevk almayı hedeflediğini belirtirken, yüzde 26’sı ise öncelikle partnerinin zevk almasına odaklandığını ifade etti. Çekici ve seksi görünmeye yoğunlaşanların oranı yüzde 25, hayalgücü ve fantezilere öncelik verenlerin oranı ise yüzde 16 çıktı.

e-kolay.net kullanıcılarına "erkeklerin cinsellikte yönlendirici olmak istediği" görüşüne katılıp katılmadıkları da soruldu. Katılımcıların yüzde 65’i bu görüşü doğrularken, yüzde 35’i aynı kanıda olmadıklarını belirtti.

Ankette yer alan "Sizce seks neden yapılır" sorusu ise kullanıcıların sekse bakış açısını belirlemek açısından önemliydi. Yanıtlar arasında en çok tercih edileni "zevk almak" oldu (yüzde 80). Öte yandan, seksi stresi azaltmanın bir yöntemi olarak görenler yüzde 13, sadece bir üreme aracı olarak değerlendirenler ise yüzde 5 oranındaydı. En ilginç yanıtlardan biri olan "aldatılmayı önlemek" ise yüzde 2 oy aldı.

e-kolay.net Cinsel Zeka Semineri’ne sponsor oldu

Türkiye’nin cinselliğe bakışını anketleriyle ele alan e-kolay.net, ayrıca 9 Mayıs günü saat 11.00-15.30 saatleri arasında Harbiye Askeri Müze’de düzenlenen Cinsel Zeka Semineri’ne de iletişim sponsoru oldu. Dünyaca ünlü Aile Terapisti Dr. Marty Klein’in verdiği seminerde, Cinsel Zeka (SI) ele alındı ve cinsel konularda bilinçlenmenin önemi vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!