Cinsel yaşamı anlatmak boşanma nedeni sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Cinsel yaşamı anlatmak boşanma nedeni sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2005 01:37

Yargıtay, eşlerin aralarındaki cinsel yaşamı akraba ve arkadaş gibi üçüncü kişilere anlatmasını boşanma nedeni kabul etti. Yargıtay kararına konu olay Edirne’de yaşandı. M.N. adlı kadın, eşi R.N. ile görücü usulüyle evlendi.

Bir süre sonra genç çiftin arasında cinsel uyumsuzluk başladı. M.N. arkadaş sohbetlerinde, kocasının cinsel performansını küçümseyip kötüledi.

Genç çiftin arasındaki anlaşmazlık derinleşirken M.N, kocasının cinsel birliktelik istemini de geri çevirdi. Bunun üzerine R.N, karısı M.N.’yi hem cinsel yaşamlarını anlatmaması, hem de cinsel birliktelik istemini geri çevirmesi nedeniyle uyardı. R.N, karısının aynı tutumu ısrarla sürdürmesi üzerine boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, kocanın sağlık sorunu olmadığına ilişkin rapor ve tanık ifadelerini dikkate alarak, genç çiftin boşanmasına karar verdi.

Boşanmak istemeyen M.N. kararı Yargıtay’da temyiz etti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma kararını ‘usul ve yasaya uygun bularak’ oybirliği ile onadı. Yargıtay kararında, şöyle denildi:

‘Eşler arasında yaşanan cinsel hayatın üçüncü kişilere açıklanması evlilik birliğini temelden sarsacak davranıştır. Kadının haklı bir gerekçe olmaksızın cinsel birliktelikten kaçınması da müşterek hayatın ve evlilik birliğinin devamına imkan vermeyecek haksız bir tutumdur. Çiftin boşanmasına karar verilmesi usul ve yasaya uygundur.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!