Çinli ikizlerin göz yaşartan hikáyesi

Güncelleme Tarihi:

Çinli ikizlerin göz yaşartan hikáyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 00:00

Birbirlerinden kilometrelerce uzakta yaşayan Amerikalı Funk ve Ramirez aileleri, birbirlerinden habersiz, Çin’den evlatlık almak istediler. Önce Funk ailesi Çin’e giderek bir kız çocuğunu evlat edindi ve adını Mia koydu. Bir yıl sonra da Ramirezler Çin’e gidip bir kız çocuğu evlat edindiler ve onlar da Mia adını koydular. Bir rastlantı, iki Mia’yı buluşturdu ve yapılan DNA testinde ikiz kardeş oldukları anlaşıldı.

ABD’de, birbirlerinden yüzlerce kilometre uzakta yaşayan iki aile tarafından birbirlerinden habersiz olarak bir yıl arayla evlat edinilen Çinli ikiz kardeşler, mucizevi bir şekilde birbirlerine kavuştular.

Göz yaşartan ilginç öykünün başlangıcı, iki yıl öncesine dayanıyor. İki yıl önce, Chicago’lu Funk ailesi, bir kız evlat edinmek amacıyla Çin’e gitti. Yangzu kentindeki yoksul bir mahallede bulunan tekstil fabrikasının dışında terk edilmiş olan bir kız bebeği evlatlık aldılar ve adını "Mia" koydular.

Bu olaydan bir yıl sonra, Miami de yaşayan Ramirez ailesi de bir çocuk evlatlık edinmek için Çin’e gitti. Aile, yine Yangzu kentinde, aynı fabrikaya bırakılan bir başka kız çocuğunu evlatlık olarak aldı ve bebeğe yine ilginç bir tesadüf olarak "Mia" adını verdi.

İNTERNETTEKİ YAZI

Geçen mayıs ayında Diana Ramirez, Çin’den evlatlık alan aileler için kurulan internet sitesinde, Mia’dan ve yaklaşmakta olan doğum gününden söz etti.

Sitede yazıyı gören Holly Funk, hemen Diana Ramirez ile iletişime geçti. Bebeklerin bir hafta arayla aynı yerde bulundukları ve birbirlerine benzedikleri ortaya çıkınca, DNA testi yapıldı ve çocukların ikiz kardeş oldukları kanıtlandı. 3 yaşındaki ikizler, Chicago Havaalanı’nda birbirlerine kavuşurlarken, anneleri Diana Ramirez ve Holly Funk, tanık oldukları tesadüfler dizisinden şoke olduklarını söylediler.

Gözyaşları içindeki Holly Funk "Doğrusu şaşkınlık içindeyim. Tanrıya şükrediyorum. Bana göre bu, ilahi bir olay. Bir mucize. Bu insan denizi içinde, ikizler birbirini buldu" diye konuştu. Diana Ramirez de "Hálá şoktayım. Bu gerçek mi diye kendime sorup durdum" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Çin’de uygulanagelen tek çocuk politikası nedeniyle, genelde erkek çocuk tercih eden aileler, kız bebeklerini yetimhanelere terk ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!