Cinayette çözemediğim garip bir şeyler var

Güncelleme Tarihi:

Cinayette çözemediğim garip bir şeyler var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Gianni Versace’nin, Miami’deki evinin önünde öldürülmesinin üzerinden tam 10 yıl geçti. Moda devi, 15 Temmuz’da düzenlenecek bir törenle anılacak.

Ancak onun 15 yıl birlikte yaşadığı sevgilisi Antonio D’Amico, bu törende bulunmayacak. Versace’nin ölümünden sonra aile tarafından dışlandığını söyleyen D’Amico’yu Defne Barak buldu. D’Amico, Milano’ya bir saat uzaklıktaki La Carrea adlı restoranında sorularını yanıtladığı Barak’a şok itiraflarda bulundu.

Burada ne yapıyorsunuz?

- Bazı şeylerden uzak durmaya ihtiyacım var ve burası yeterince sessiz... Restoranı altı ay önce açtık. Yemek yapmayı ve arkadaşlarımı eğlendirmeyi seviyorum. 

Sonunda mutlusunuz...

- Evet, 10 yıl oldu.

 15 Temmuz’da Gianni Versace’nin ölümünün 10’uncu yılı nedeniyle bir anma töreni yapılacak...

- O benim partnerim, sevgilim, arkadaşım... 10 yıl öncesi hálá dün gibi aklımda.

 Ne kadar sürmüştü ilişkiniz?

- 15 yıl boyunca her gün, her gece birlikteydik.

 Ben anma töreni için davet aldım, siz de davetliler arasında mısınız?

- Hayır. Eğer bu aileyi biraz olsun tanıyorsam, orada olacağımı sanmam!

 O gün siz nerede olacaksınız peki?

- Buradayım. Yalnız... Sonra mum yakmak ve dua etmek için kiliseye gideceğim.

 Versace Ailesi’nin sizden pek hoşlanmadığı sır değil...

- Gerçekten mi!

 Kendi markanızı yarattığınızda, düzenlediğiniz şova katılmak için Elton John Londra’dan geldi, ben de New York’tan... Ama Donatella Versace orada yoktu...

- O benim çevremde olmak istemiyordu. Sorun parayla ilgili değil ama; daha fazla güç ve daha fazla ilgi çekmek istiyordu sanırım. O sadece Versace’nin kraliçesi olmak istiyordu. Yıllarca içinde tuttuğu kin ve düşmanlık beni çok şaşırttı.

 Gianni Versace, kardeşi Donatella’nın kızı Allegra’nın anoreksiya hastalığını fark etmiş miydi?

- Hayır. Ben Allegra’nın amcası gibiydim. O da Gianni’ye ve bana çok yakındı. Bu yüzden bir gün Donatella’ya "Kızın yardım için ağlıyor" dedim, ancak o bunu duymak istemedi. 

Siz onun düzenli olarak yemek yemediğini anlamış mıydınız yani?

- Evet. Allegra yemediği yemekleri peçetesinde saklar, sonra bunları atardı. O dinlenilmek istedi. "Bana yardım edin" diye ağlıyordu.

 Kaç yaşındaydı?

- 9 civarında...

 Gianni Versace’nin imparatorluğu Allegra’ya bırakmasına şaşırdınız mı?

- Hayır, çünkü önceden biliyordum. Gianni, imparatorluğunun geleceğini düşünürdü. Allegra da Gianni’nin prensesiydi. Ona aşıktı.

 Neden?

- O müzeleri ziyaret etmesini seven, kitap okumaktan hoşlanan, sarışın, güzel bir kızdı. Allegra, Gianni’nin kendi kızı gibiydi...

 Allegra ile çok mu samimiydiniz?

- Evet, dediğim gibi onu çok severdim. Onu yeğenim gibi görürdüm. Kardeşi Daniel için de geçerli bu...

GIANNI HAYATTA OLSAYDI YEĞENİNİ KORURDU

 Çocuklarla bu kadar yakındınız, ama Gianni Versace öldükten sonra onlardan koptunuz.

- Evet, maalesef... Bu benim için çok üzücüydü, çünkü ailenin bir parçası olarak kalmak istiyordum. Ama Gianni’nin ölümünden 3-4 ay sonra kendimi tamamen dışlanmış buldum.

 Hiç onlarla iletişime geçmeyi denediniz mi?

- Mesajlar yollamıştım, ancak hiçbirine cevap alamadım. Donatella çocukları benden kopardı.

 Şu an Allegra’nın çok kötü bir durumda olduğu herkesçe biliniyor. Ona ulaşmak ve yardım etmek istemez miydiniz?

- Çok isterdim. Ama telefon numarasını bilmiyorum. Eğer Versace’yi ararsam da mesajımı ona iletmezler.

 Onun neredeyse bir iskelete dönüştüğünü kanıtlayan ve kolunda serumla yürürken çekilmiş fotoğraflarını gördüğünüzde neler hissettiniz?

- Çok korktum... Ben güneş gibi güzel bir sarışın kız hatırlıyorum. Onu böyle görmek çok üzücü...

 Sizce suçlu kim?

- Eğer annesi veya babası olsaydım, kesinlikle kendimi suçlardım.

 Eğer Gianni Versace hayatta olsaydı, Allegra yine böyle hasta olur muydu sizce?

- Kesinlikle hayır! Gianni onunla ilgilenir, tehlikelerden korur ve onu kurtarırdı.

DONATELLA 20 YILDIR UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

 Donatella benimle konuşurken uyuşturucu bağımlılığı olduğunu kabul etmişti. Eski eşi Paul ise alkolizm yüzünden rehabilitasyon tedavisi görüyordu. Peki Gianni Versace’nin bir bağımlılığı var mıydı?

- Evet, yemek yemek! Güzel yemeğe bayılırdı. Gianni içki içmezdi, uyuyakalırdı çünkü... Sigara ve uyuşturucudan da uzak dururdu. O daha ziyade makarna, kek ve meyveleri severdi.

 Gianni Versace, kardeşinin bağımlılığından haberdar mıydı?

- Evet.

 Evet mi?

- Dedikodular Paris’ten Londra’ya kadar her yerde kulaktan kulağa dolaşıyordu. Elton John da Gianni’ye, ölümünden iki yıl önce bu dedikodulardan bahsetmişti.

 Bunu ona Elton John mu söyledi?

- Evet. Gianni de bunun üzerine bir aile yemeği düzenledi. Yemekte kardeşleri Santo, Donatella ve Donatella’nın eşi Paul vardı. Gianni o yemekte söz konusu dedikodulardan bahsetti.

 Yani Donatella’yı aileyle yüz yüze getirdi!

- Evet! Donatella "Bu doğru değil" diye bağırıyordu. Şiddetle reddetti. Gianni yalan söylüyor diye ona kızıyordu, ama sonunda affetti.

ALLEGRA'YI ZAYIF OLMAYA ZORLAYAN ANNESİDİR

 Donatella’ya inanmış mıydı?


- Hayır, sadece inkar ettiği için konuyu uzatmadı. Ama o günden sonra Donatella’ya karşı tavırları değişti. Bu arada Donatella, Gianni’nin ölümünden sonra uyuşturucu kullanmaya başladığını iddia etmişti. Oysa hepimiz 20 yıllık geçmişi olduğunu biliyoruz!

 Peki Gianni Versace bu yüzleşmeyi nasıl sonuçlandırdı?

- Donatella’ya "Bu tarz şeyler yaptığını biliyorum, yanlış ama seni affediyorum. Yine de sana artık güvenmeyeceğim" demişti. Şimdi her şeyi Allegra’ya bırakmasının altında yatan haklı sebebi görüyorsunuz, değil mi?

 Ama Allegra da çok sağlıklı değil ki; anoreksik bir kız...

- Onun anoreksiyası Gianni öldükten sonra başladı. Önceden de iyi beslenmiyordu ama bu, annesinin zayıf olması için zorlamasından kaynaklanıyordu. Donatella’ya söyledim, aldırış etmedi. Eğer Gianni yaşasaydı, Allegra anoreksik olmayacaktı. Gianni ona gereken bütün sevgiyi ve gücü verirdi. Ona göz kulak olmak için işini de bırakırdı.

CİNAYET SORUŞTURMASI ÇABUK KAPATILDI

 Siz Gianni Versace vurulduğu sabah, onun evindeydiniz. Olayı anlatır mısınız?

- Evet. Paris’ten yeni gelmiştik ve Gianni o sabah uyanıp gazeteleri almaya gitmişti. Saat yaklaşık 07.30 civarıydı ve ben arkadaşımız Lazaro ile kahvaltı ediyordum. O sırada iki el silah sesi duydum. Kafamı çevirdiğimde kapı açıktı. Ne olduğunu anlayamamıştım. Lazaro ve evdeki diğer insanlarla kapıya doğru koştuk. Gianni’yi kanlar içinde yerde yatarken gördüğümde şoke oldum. Hareket etmiyordu. Katil sokakta yürüyen bir adamdı, çok uzakta değildi. Lazaro onu yakalamaya çalıştı, ancak katil koşarak kaçmayı başardı.

 Can güvenliğinden endişe ediyor muydu?

- Hayır, asla! Gianni hiçbir zaman korumalarla dolaşmayı sevmezdi. Biz hep daha sakin bir hayatı tercih ettik.

 Gianni Versace’den sonra da katili öldürüldü. Ne düşünüyorsunuz?

- Amerika’da katil bulunur bulunmaz davayı kapattılar, aile de üzerinde durmadı... Bana göre olayda garip bir şey var ama çözemiyorum.

EN BÜYÜK SORUN EŞCİNSEL BİR ÇİFT OLMAMIZDI

 Kafanızdaki soru işaretleri neler?

- Bilmiyorum... Katili 3-4 hafta bulamadılar. Polis merkezine gittiğimde ise bana bu adamın resimlerini gösterdiler. Çok garipti... Resimler çoktan ellerindeydi... Adamın çevrede gezindiğini biliyorlardı. Bunun için ne yaptılar peki?

 Neden daha kapsamlı bir soruşturma talep etmediniz?

- En büyük problem şu: Ona en yakın kişi olmama rağmen ben hiç kimseydim!

 Çünkü siz eşcinsel bir çifttiniz...

- Evet, çünkü biz eşcinsel bir çifttik. İtalya’da birlikte yaşayan eşcinselleri koruyan yasalar yok. Kardeşleri Santo ve Donatella da nihayet beni yolladıkları için çok mutluydular.

Diana’nın gerçek aşkı Dodi değil doktordu

1997 yazında pek çok kişiyi kaybettik. Gianni Versace, Rahibe Theresa, Prenses Diana... Siz Diana’yla en son ne zaman konuşmuştunuz?

- Gianni’nin cenazesine gelmişti, en son orada gördüm. Çok tatlıydı. Bana sarılıp "Gianni ile biz çok yakındık" demişti. Bir ay sonra ise televizyonu açtığımda Diana’nın öldüğünü öğrendim. Çok garipti. O aralar bir rüya görmüştüm, Gianni’ye "Neden Diana öldü" diye soruyordum. O da "Ona hep söylemiştim, yanlış adamla beraberdi" demişti. 

Diana cenazeye geldiğinde, çoktan Dodi El Fayed ile görüntülenmişti...

- Ama aslında Doktor Hasnat Khan’a aşıktı... Diana, Gianni’yi severdi, Gianni de onun duygularını, durumunu anlayışla karşılardı. Bir gün Elton John’un Windsor’daki evinde hep beraber akşam yemeğindeydik. Diana kendini arkadaşlarının arasında rahat hissetmiş ve duygularından bahsetmişti.

 Doktora olan aşkından da söz etmiş miydi?

- Diana bu konudan pek bahsetmeyi sevmezdi, ama doktorun onun gerçek aşkı olduğunu biliyorduk. Prens Charles’tan sonraki büyük aşkı... Charles’a da çok aşıktı, sadece bir prenses değil, aynı zamanda aşık bir kadındı. Acısını Elton John, Gianni ve benimle paylaşırdı. Gianni ile ben, hep onun gözlerindeki hüzünden bahsederdik. Gerçekten çok üzgün bir kadındı.

 Peki Hasnat Khan ile ilgili tam olarak ne söylerdi?

- Bu konuda temkinliydi, pek konuşmazdı. Sadece Hasnat’ın kendisi için çok önemli olduğunu söylerdi. Hasnat küçük bir kızla ilgilenen, ona değer veren bir adam gibiydi. Diana sevgiye, şefkate, aşka çok açtı...

 Bunları kendisine onun verdiğini mi düşünürdü?

- Evet... Dodi’nin daha çok arkadaş gibi olduğunu söylerdi, yani hayatının aşkı falan değildi. Dodi ile görüntülenmiş de olsa, biz onun hálá doktora aşık olduğunu bilirdik. Çünkü hálá onu düşündüğünü söylemişti.

BEN GIANNI’YI ÇOK SEVDİM

 Neden aile için bir tehdit olarak görülüyorsunuz?

- Bilmiyorum...

 Gianni Versace tüm mal varlığını Allegra’ya bırakırken size danışmış mıydı?

- Bana hep işleri Allegra’nın devralacağını söylüyordu. Evet, biliyordum. Benim ondan hiç para talebim olmadı. Sadece onunla olmak istiyordum çünkü... Ben onu sevdim... Bu yüzden, bana da para bıraktığını söylediklerinde çok şaşırmıştım. Aynı zamanda sahip olduğu evlerde yaşama hakkım da olacaktı.

 O evlerden birinde yaşadınız mı peki?

- Hayır! Hoş karşılanmadığım bir yerde kalamazdım. Milano’da kendi evim vardı zaten...

 Peki Donatella’nın imparatorluğun kendisine değil de kızına bırakılmasına tepkisi ne oldu?

- Gianni’nin işi ona devretmediğini görünce şaşırdı. Hatta benden nefret etmeye başladı...

 Bu kararda sizin etkili olduğunuzu mu düşünüyordu acaba?

- Sonuçta Gianni kararını kendisi verdi. Donatella’nın ne düşündüğünü bilmiyorum...


VERSACE AİLESİ DAĞILDI

 Burada benim yerime Allegra oturuyor olsaydı ona neler söylerdiniz?

- Ona onu her şeyden daha çok sevdiğimi söylerdim. "Gianni’yi sevdim. O da seni sevdi. Sen benim için çok önemlisin" derdim.

 Eğer Gianni bir yerlerden aileyi izliyorsa, şu anki duruma şaşırıyor mudur?

- Hayır, kesinlikle şaşırmazdı. Eskiden bir ailelerdi. O da ailenin babasıydı. Bağları sıkı tuttu. Herkesin kişiliklerini ve problemlerini biliyordu... Şimdi olay iş ortaklığına dönüştü, aile kayboldu. Buna çok kızardı ama şaşırır mıydı; kesinlikle hayır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!