Çin ajanı mı

Güncelleme Tarihi:

Çin ajanı mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

İngiltere Hazine Bakanı George Osborne’un üç yıldır kayıp olan kedisi Freya’nın tuhaf davranışları, “Kedi ajan mı oldu” söylentilerine yol açtı.

Haberin Devamı

Osborne’un 2009’da çocuklarına hediye olarak aldığı dişi kedi, birkaç hafta sonra ortadan kaybolmuştu. Kedinin ölmüş olabileceğini düşünen aile, Osborne’un bakan olmasıyla hükümet binalarının bulunduğu Londra’daki Downing Street’e taşındı. Bakanın eşi Frances, geçen yıl eski bir komşusundan aldığı telefonla üç yıldır kayıp olan kedinin ortaya çıktığını öğrendi. Üstündeki mikroçip sayesinde bulunan ve ailesine kavuşan Freya’daki değişim aileyi şaşırttı. Eskiden bütün gün uyuyan kedinin meraklı davranışları, “Çin ajanları kediye başka bir çip daha mı yerleştirdi” sorusunu beraberinde getirdi.

KOMUTA MERKEZİNDE

Her yere girip çıkan kedi, kabine toplantılarının yapıldığı odada son olarak da donanma tatbikatının komuta odasında görülünce söylentiler ayyuka çıktı. Independent’a bir kaynak, kedinin bakanlar arasında espri konusu olduğunu söyledi. Hazine Bakanlığı’ndan bir yetkili ise, “Freya Çin ajanı değil. Ama içeride casusluk faaliyetleri yürütüyor olabilir. O bir Hazine kedisi. Onun işi her yere girip çıkmak” dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!