GeriKelebek Çimlenmiş patates zehirlenme nedeni
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çimlenmiş patates zehirlenme nedeni

Havaların ısınmasıyla çimlenmeye başlayan patatesler besin zehirlenmelerine yol açıyor.

Kayseri, Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nurten Budak, patatesin güneş ışığı alan nemli ortamlarda hemen çimlendiğini ve bunun besin zehirlenmesine yol açtığını söyledi. Önce patatesin kabuğunda yeşilimsi bir tabaka oluştuğunu belirten Budak, ‘Bu aşamada ortaya çıkan solanin toksini zehirlenmeye yol açar. Yenildikten birkaç saat sonra baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir’ dedi.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle