Çıldıran İstanbul Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Çıldıran İstanbul Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2005 01:58

İstanbullu’nun trafik çilesi Meclis’te. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya ‘İstanbullu’nun bu çilesi ölünce mi bitecek’ diye sordu.

İSTANBUL’da son günlerde vatandaşı canından bezdiren trafik keşmekeşini CHP, TBMM’ye getiriyor. CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, kentin trafik sorununa ilişkin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Sevigen önergesinde İstanbul trafiğinin insanları çıldırttığını belirterek, ‘İstanbullu’nun trafik çilesi ölünce mi bitecek’ diye sordu. Sevigen, İstanbul trafiğinin yaz tatilinin sona erdiği ve okulların açıldığı Ağustos-Eylül aylarında ‘başıboş, kimin ne yaptığı, yetkili olanın ve olmayanın bilinmediği bir kargaşa içinde, arap saçına döndüğünü’ öne sürdü. Bu durumun sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu savunan Sevigen, önergesinde şu soruları yöneltti:

‘Sayın Bakan kaç yıldır İstanbul’a gitmiyorsunuz? Eğer yakın zamanda gittiyseniz, İstanbul’un 50 noktasında yol yapımı, 500 noktasındaki bakım ve onarım çalışmalarının trafiği durma noktasına getirdiğini biliyor musunuz? Üsküdar’da başlatılan Marmaray Projesi’nin karadaki inşaat çalışması kimilerine göre 3 yıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin performansına göre ise 5 yıl süreceği söyleniyor. Bu proje kaç yılda bitecek? Bağcılar-Güneşli TEM bağlantısı, Eyüp-GOP-Bayrampaşa otoyol bağlantısı, Altunizade Kavşağı yol yapım çalışmaları kaç yılda tamamlanacak? Maltepe-Merter-Cevizlibağ-Güneşli yolları İstanbul’daki insanlar için bir çıldırma noktasıdır. Bu yolların durumundan haberiniz var mı? Trafiğin böylesine felç olması tüketiciye ve devlete günlük kaç bin dolarlık benzine mal olmaktadır? Hazinenin bu konudaki zararı hesaplanmış mıdır?’

Vatandaş trafikte polislik yaptı

İSTANBULLU’nun trafik çilesi dün de sürdü. Maslak, Altunizade, Üsküdar, Gaziosmanpaşa-Bayrampaşa, Maltepe-Bağdat Caddesi, Bağcılar-Mahmutbey-Güneşli gibi merkezi yerlerde sabah ve akşam saatlerinde kaplumbağa hızıyla ilerleyen trafikte zaman zaman vatandaşlar polislik yaptı. İkitelli’de akşam saatlerinde kilitlenen trafiği açma görevi de sürücülere düştü. Araçlarından inen bazı vatandaşlar trafiği rahatlatmaya çalıştı. Özellikle Avcılar, Mahmutbey, Şirinevler, Merter, Atatürk Havalimanı Kavşağı, İkitelli, İstoç Kavşağı, Üsküdar, O-2 Karayolu’ndan Anadolu İstikameti ile Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü’nde yoğunluk gece geç saatlere kadar sürdü.

Gürtuna: Bu gidişle trafik tamamen durur

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘10 yıl içinde İstanbul trafiği tamamen tıkanacak’ dedi. Son günlerde İstanbul trafiğinde yaşanan kargaşanın asıl nedeninin ’ucuz konut kampanyaları’ olduğunu savunan Gürtuna, kentin çeşitli yerlerindeki boş alanların plansız bir şekilde doldurulduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: ‘Tarihi bir hata yapılıyor. İstanbul bunu kaldıramaz. 10 yıl içinde İstanbul trafiği tamamen tıkanacak. Toplu Konut İdaresi, Demiryolları gibi ilgisiz birçok kuruma plan yapma yetkisi veriliyor. Şehrin plan bütünlüğü bozuluyor. Uygun alanlar belirlenip ona göre sistemli planlama yapılmalı. Ucuz konut kampanyaları yanlıştır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!