Cildinizin verdiği sinyalleri iyi okuyun

Güncelleme Tarihi:

Cildinizin verdiği sinyalleri iyi okuyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 11:28

Pek çok hastalık, iç organlardaki hasarlar ve diğer sağlık problemleri cildimizden anlaşılabiliyor. Sağlıklı bir insanın cildi ile hastalık sahibi insanların ciltleri aynı olmuyor ve aynı görünmüyor. Hatta bazı hastalıklar direkt olarak ciltteki belirtiler ile teşhiş edilebiliyor. Bu yüzden cildinizin verdiği sinyallere dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlık yaşam için cildiniz hangi sinyalleri veriyor? Öğrenmek ister misiniz?

Haberin Devamı

Bazı hastalıkların ciltte oluşturduğu lekeler oluyor. Böyle hastalıkları uzman bir dermatolog incelediğinde bulabiliyor ve eğer başka bir hastalıktan şüphe ediyorsa ilgili birime yönlendiriyor. Örneğin bazı tümörler tırnaklarda ve ciltte çeşitli sinyaller verebiliyor. Böylece doktorlar erken tanı koydukları ve tedavi ettikleri için hastayı iyileştirebiliyorlar. Peki ciltteki renk değişimleri, yaralari lekeler, benler ve çiller ne anlama geliyor?

CİLTTE GÖRÜLEN KABARCIK VE ÇİLLER

Eğer doğuştan çilleriniz yoksa ve cildinizde çillenme ya da renk değişimleri oluşmaya başladı ise hemen bir uzmana başvurmalısınız. Meme ya da genital bölgelerdeki aşırı çillenme ya da kabarcık oluşumu yemek borusu kanseri sinyali ya da akciğer kanseri sinyali olabilir.

Haberin Devamı

Cildinizin verdiği sinyalleri iyi okuyun

CİLTTEKİ RENK DEĞİŞİMLERİ

Teninizde oluşan koyu kahverengi ya da siyah renkler siroz hastalığının ya da böbrek üstü bezi rahatsızlığının belirtisi olabilir. Bunu dışında kemik iliği kanseri sebebi de olabilir.

VÜCUTTA KALINLAŞMA

Boyun, kasık, koltukaltı ya da ense gibi kıvrım bölgelerinde kalınlaşma olduysa, renk değişimi varsa, avuç içinde buruşukluk ve ağızda kabarcık biçiminde yaralar varsa meme, mide, akciğer ya da yumurtalık kanseri belirtileri olabilir.

VÜCUTTA BELİREN KURULUKLAR

Cilt kuruluğunuz vücudunuzun birçok yerinde görülüyorsa uzman bir doktora başvurmalısınız. Çünkü bu kuruluklar Hodgkin Lenfoma’sının göstergeleri olabilir. Bunun dışında cilt kuruluğu lepra, böbrek yetmezliği, A vitamini eksikliği, hipotiroid, sarkoidoz, HIV, enfeksyion ya da tüberküloz sebebi ile olabilir.

İLTİHAPLAR VE LEKELER

El içinde, ayak tabanında görülen koyu renge sahip lekeler mide kanseri, meme ya da ince bağırsak lenfomasının nedeni olabilir. Tırnak içinde ya da civarında görülen iltihaplar ise akciğer kanseri sinyali olabilir. Tırnaklar eğer ayrılıyorsa ya da tabakaları soyuluyorsa AIDS ya da pankreas hastalıklarının göstergesi olabilir. Akciğer kanseri hastalarında ise tırnaklar parmaktan ayrılabilir.

Haberin Devamı

ŞİŞMİŞ AYAKLAR

Eğer ayaklarınız çok uzun süre şiş kalıyorsa gut hastası olabilirsiniz. Ya da şişmiş ayaklar diyabetin de bir göstergesi olabilir.

BAKMADAN GEÇME!