Cildimizdeki kırışıklıkları azaltmamız mümkün mü?

Güncelleme Tarihi:

Cildimizdeki kırışıklıkları azaltmamız mümkün mü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 22:11

Yıllar geçtikçe cildimizdeki kırışıklıklardan dert yanmaya başlarız. Peki, cildimizdeki kırışıklıkları azaltmamız mümkün mü? İşte cevabı…

Haberin Devamı

Yaş ilerledikçe cildimizde de birtakım sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Bunun başını da ciltteki kırışıklıklar çeker. Cildimizdeki kırışıklıkların başlıca sebepleri ise cildin giderek kuruması.  Yanlış beslenme, stres, hareketsizlik, sigara ve alkol kullanımı da ciltteki kırışıklıkların oluşmasına sebep oluyor.

GÖZALTI VE GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIĞI

Gözaltı ve çevresindeki kırışıklığının ana sebebi çok fazla kullandığımız mimiklerde saklı. Kitap okurken gözleri kısmak, sürekli gülümsemek kırışıklıkların başlıca nedenleri arasında.  Yaşlandıkça cilt esnekliğini kaybeder. Bunun için elimizden geldiğince nemlendirici ürünler kullanmamız gerekiyor.  Gözaltı ve göz çevresi kırışıklıkları için piyasada sayamadığımız kadar ürünler de mevcut.

  Doğal yollardan bir şeyler yapmak isterseniz size çok basit bir öneri; gün içinde birkaç kez soğuk su ile yüzünüzü yıkamak cildimizi tazelemeye ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olacaktır. Ama bunu fazla abartmamak gerek, su ile temas ise cildin kendiliğinden yaptığı nemlendirmeyi engelliyor.

Haberin Devamı

SU TÜKETİMİNİ ARTTIRMAKTA CİLDİMİZDEKİ KIRIŞIKLIKLARI AZALTIYOR

Bilindiği üzere vücudumuzun % 70’i su. Su, vücudumuz için olmazsa olmaz nemlendiricidir. Su tüketimi azaldıkça vücudumuz alarm vermeye başlar. Bunun için elimizden geldiğince su içmeye ve cildimizi doğal yoldan nemlendirmeye gayret göstermeliyiz.

Cildimizdeki kırışıklıkları azaltmamız mümkün mü


ALIN KIRIŞIKLIKLARI YAŞLANMA BELİRTİSİ Mİ?

Alın kırışıklıkları da yaşımız ilerledikçe başlı başlına sorunumuz haline gelmekte. Alın kırışıklıklarının sebebi yine stresli bir yaşam olurken, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, mimikleri çok kullanmak da kırışıklıkları cildimizde arttıran etkenlerden. Alın kırışıklığını gidermek için de bol bol su tüketmeli ve nemlendirici kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Kırışıklıkları azaltmak için başka bir seçenek ise kırışık giderici maskeler. Yapabileceğimiz en basit maske süt ve salatalık.

Haberin Devamı

KIRIŞIKLIKLARI ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMAMIZ LAZIM?

Kırışıklıkları engellemek için düzenli gece uykusu şart. Karanlıkta cildimiz kendini çok çabuk yeniler. Bunun yanı sıra doğal maskeler kullanırsak cildimizdeki kırışıklıkları engellemiş oluruz. Stresli ortamlardan elinizden geldiğince uzak durmalısınız. Sigara ve alkol tüketimini azaltmalısınız. Bunun yanında ciltteki kırışıklıkları azaltmak için yaş ilerledikçe doğal maskelerin yanı sıra kozmetik ürünleri de kullanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!